Ju You 2016 Kunlu Shan Gu Shu Cha

Tämä on suosikkituottajamme vuoden 2016 tee, joka on poimittu Kun Lu -vuorella. Tee on vanhojen puiden teetä ja se on tyyliltään hyvin moderni. Siitä löytyy eksoottista hedelmäisyyttä ja havuisia sävyjä.

Varastossa
SKU
t269
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2016 Kunlu Shan Gu Shu Cha - 50g
8,00 €
2016 Kunlu Shan Gu Shu Cha - 357g kakku
49,00 €

Yleistä

Kunlu-teevuori sijaitsee Yunnanin maakunnan Pu'er-prefektuurissa, joka on merkittävimmän pu'er-tuottajaprefektuurin Xishuangbannan pohjoisnaapuri. Tässä prefektuurissa sijaitsee myös Pu'er-kaupunki, josta teetyyppi on saanut nimensä. Pu'er-prefektuurissa on useita pu'er-teen kannalta merkittäviä tuotantoalueita kuten Jingmai, Wuliang ja Jinggu.

Kunlu-vuoristoalue sijaitsee 31km päässä prefektuurin pääkaupungista Pu'erista. Alue kattaa useita huippuja, ja alueella on yli 6 neliökilometriä vanhoja villejä teepuita sisältävää metsää. Tämä on suurin tunnettu vanhojen teepuiden keskittymä Pu'er-prefektuurissa. Puut kasvavat yli 1900 metrin korkeudessa ja niiden joukossa on jopa yli 2000 vuotta vanhoja yksilöitä.

Ju You on pienehkö pu'er-tuottaja, jonka teevalikoima kattaa lähinnä Yiwu-teentuotantoalueen teelaatuja. Tehdas toimi 1900-luvun loppupuolella valtiollisen pu'er-teetä tuottavan yrityksen CNNPn paikallisena tuotantolaitoksena, jossa käsiteltiin lähinnä Yiwun alueen teetä. Nyt yritys toimii yksityisenä yrityksenä. Tuottaja on yksi suosikeistamme, sillä kaikissa tuottajan puristamissa kakuissa näkyy poikkeuksellisen laadukas työn laatu. Lehtimateriaali on hyvin suureksi osaksi ehjää ja perinteinen kivipainoin tehty kakkujen puristaminen on tehty juuri sopivalla voimalla, jotta teetä on helppo erottaa kakusta ilman suurempaa voimaa. Lisäksi tuottaja on erittäin hyvä teelehtimateriaalin hankinnassa. Myös muualla kuin Yiwulla kasvanut tee on korkealaatuista. Tuottajan pitkä kokemus ja kontaktit ovat kaiken tämän taustalla.

Tämä tee

Tämän teen koko nimi on Kunlu Shan Gu Shu Cha eli Kunlu-vuoren vanhan puun tee. Tee on tuotettu vanhoista villeinä kasvavista puista poimitusta lehtimateriaalista. Tee on vuoden 2016 kevätsatoa. Kakun tiheys on maltillinen ja siitä on melko helppo erottaa lehtiä. Lehdet ovat kokonaisia ja koko kakku henkii huolellista käsityötä.

Maku

Kuivan teen tuoksu raikas ja rapsakka. Siitä erottuu eksoottista hedelmäisyyttä ja havuista sypressisyyttä ja paahteisuutta. Haudutetun teen tuoksu on vienon vahainen, mineraalinen ja hieman hedelmäinen. Teen maku on hedelmäisellä tavalla happamankirpeä. Maku siirtyy vahaiseen ja hieman puiseen suuntaan. Maku on suuntäyttävä ja aiheuttaa suun pintojen kihelmöintiä aktiivisuudellaan.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ju You 2016 Kunlu Shan Gu Shu Cha
Arviosi