Ju You 2011 Wuliang Shan Gu Shu

2011 vuoden sheng pu'er Wuliangin vuoristoalueelta Pu'er-prefektuurista. Kymmenen vuoden iässä tee tarjoilee raikasta tuoksua ja makua, jonka pinnalle on ilmestynyt puisempaa sävyä ja metsän aluskasvillisuuden piirteitä.

Varastossa
SKU
t424
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Ju You 2011 Wuliang Shan Gu Shu - 35g
7,00 €
Ju You 2011 Wuliang Shan Gu Shu - 357g kakku
59,00 €
Ei varastossa

Yleistä

Wuliang vuoristo kuuluu toisen merkittävän pu'er-vuoriston Ailaon kanssa Sichuanin ja Yunnanin alueen ylittävään Hengduan vuorijonoon. Sekä Wuliang että Ailao eivät ole siis yksittäisiä vuoria vaan pikemminkin vuoristojonoja. Wuliang vuoristojono kulkee yli Pu'er-prefektuurin itäosan ja niinpä Wuliang lasketaan tyypillisesti Pu'er-prefektuurin alueeksi. Wuliang vuoristojono itseasiassa jatkuu pohjoisemman Lincang- ja Dali -prefektuurien alueelle. Koska kyse on laajasta vuoristojonosta, Wuliangilla ei ole tiettyä selkeää omaa makuaan. Monet Wuliangin teelaaduista ovat kuitenkin elegantin hedelmäisiä, mutta samalla voimakkaita.

Ju You on pienehkö pu'er-tuottaja, jonka teevalikoima kattaa lähinnä Yiwu-teentuotantoalueen teelaatuja. Tehdas toimi 1900-luvun loppupuolella valtiollisen pu'er-teetä tuottavan yrityksen CNNPn paikallisena tuotantolaitoksena, jossa käsiteltiin lähinnä Yiwun alueen teetä. Nyt yritys toimii yksityisenä yrityksenä. Tuottaja on yksi suosikeistamme, sillä kaikissa tuottajan puristamissa kakuissa näkyy poikkeuksellisen laadukas työn laatu. Lehtimateriaali on hyvin suureksi osaksi ehjää ja perinteinen kivipainoin tehty kakkujen puristaminen on tehty juuri sopivalla voimalla, jotta teetä on helppo erottaa kakusta ilman suurempaa voimaa. Lisäksi tuottaja on erittäin hyvä teelehtimateriaalin hankinnassa. Myös muualla kuin Yiwulla kasvanut tee on korkealaatuista. Tuottajan pitkä kokemus ja kontaktit ovat kaiken tämän taustalla.

Tämä tee

Tämä tee on 2011 vuoden kevätsatoa ja tarkka poimintapäivä on 3. maaliskuuta 2011. Tee on poimittu vanhoista puista. Painatus on kohtuullisen löysä eikä lehtien erottaminen kakusta niitä rikkomatta ole hankalaa.

Maku

Katso tarkemmat makukuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Teen esittely Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Ju You 2011 Wuliang Shan Gu Shu
Arviosi