Jing Long Lao Shu 2015 Yiwu Zheng Shan

Kuuluisan Yiwun alueen sheng pu'er keväältä 2015. Tämä on erityisen lempeää tyyliä, mutta kokemuksena väkevä.

Varastossa
SKU
t082
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Jing Long Lao Shu 2015 Yiwu Zheng Shan - 50g
8,00 €
Jing Long Lao Shu 2015 Yiwu Zheng Shan - 357g
49,00 €

Yleistä

Yiwu-teentuotantoalue on Yunnanin merkittävimpiä pu'er-teen tuotantoalueita. Alueella on noin 10 neliökilometriä teentuotannossa olevaa maata. Tällä alueella maankorkeus vaihtelee 800-2000 metriin. Nimi Yiwu viittaa sekä koko vuoristoalueeseen että alueella sijaitsevaan kylään. Vaikka usein puhutaan Yiwu-vuoresta, on alue oikeasti vuoristoalue, jolla on useita huippuja ja kyliä, joiden teehen viitataan usein niiden omilla nimillä. Merkittävimpiä kyliä ovat Yiwu-keskuskylän lisäksi Mahei, Luo Shui Dong ja Man Xiu. Nämä ovat lähinnä Kiinan yleisimmän etnisen ryhmän - Han-kiinalaisten asuttamia. Han-kiinalaiset saapuivat Yiwulle Qing-dynastian lopun aikaan ja aloittivat teentuotannon liiketoimintana. Yiwulla oltiin jo tuolloin tuotettu teetä useita satoja vuosia paikallisen Bulang-vähemmistön toimesta. Ulommat kylät ovat hankalampia saavuttaa ja niitä asuttavat Kiinan pienemmät etniset ryhmät. Tällaisia kyliä ovat mm. Ding Jia Zhai ja Gua Feng Zhai. Yiwun eri kylien teelle yhteistä on pehmeä rempseä maku, humalluttavuus ja aktiivisuus suussa. Näiden piirteiden takia Yiwun teetä arvostetaan.

Tämä tee

Tämä tee on vuoden 2015 kevätsatoa ja tarkka poimintapäivä on 18. huhtikuuta 2015. Sen on tuottanut Jing Long Lao Shu -niminen pieni pu'er-teetuottaja.

Teen nimi on Yiwu Zheng Shan. Zheng Shan tarkoittaa 'varsinaista vuorta'. Tällä tarkoitetaan osaa Yiwun teetuotantoalueesta, jota pidetään vuoristoalueen keskeisimpänä alueena. Tähän alueeseen ajatellaan kuuluvan mm. kylät Mahei, Luo Shui Dong, Da Qi Shu ja Man Xiu.

Tämä pu'er-teekakku on puristettu perinteiseen tyyliin käyttäen painavaa punnusta. Tämä ansiosta siitä on melko helppo erottaa lehtiä niitä rikkomatta. Lehdet ovat Yiwun teelaaduille tyypilliseen tapaan suurikokoisia.

Maku

Kakussa on vieno vahainen, ruohoinen, heinäinen tuoksu. Haudutetun teen tuoksu on mineraalinen ja heinäinen - klassista Yiwu-tyyliä. Yiwun tyyliin maku on laakea ja pehmeä, mehuinen ja vahaisen heinäinen. Sen maku jatkuu aaltoillen ja vaihdellen jälkimakuun. Tee on aromeiltaan ja maultaan pelkistetty. Se vaikuttaa suun pintoihin mielenkiintoisesti raukeuttaen ja antaa muutenkin hienon fiiliksen. Tämä tee on paljon enemmän kuin sen maut tai aromit!

Hauduttaminen

Käytä noin 4-7g lehtiä 150ml nestettä kohden. Vesi voi olla kiehahtanutta. Haudutuksen pituus on hyvä pitää lyhyenä, noin 10-30 sekuntia riittää. Teestä saa yli 10 hyvää haudutusta.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jing Long Lao Shu 2015 Yiwu Zheng Shan
Arviosi