Jin Zhai Hong Cha (2021)

Tämä musta tee on tuotettu Jin Zhai -piirikunnassa, joka sijaitsee Dabie-vuoriston alueella läntisessä Anhuissa. Tee ei ole kuuluisa, jonka ansiosta sen hinta-laatu -suhde on erityisen hyvä. Maku on mineraalisen raikas, mausteisen puinen ja sävykkään punaviinimäinen. Hienostunut ja luonteikas musta tee!

Varastossa
SKU
t472
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Jin Zhai Hong Cha (2021) - 50g
9,00 €
Jin Zhai Hong Cha (2021) - 100g
17,00 €
Jin Zhai Hong Cha (2021) - 200g
32,00 €

Yleistä

Anhuin maakunta on yksi Kiinan merkittävimmistä teentuotantoalueista. Maakunnan alueella sijaitsee kuuluisa Huang Shan eli Keltainen Vuori, jonka alueella tuotetaan merkittäviä vihreitä ja mustia teelaatuja. Toinen merkittävä teentuotantoalue maakunnassa on Dabie-vuoriston laaja alue, joka on pääosin hyvin vähän kehittynyt ja harvaltaan asuttua.

Tämä tee

Tämä musta tee on tuotettu Jin Zhai -piirikunnassa, joka sijaitsee Dabie-vuoriston alueella läntisessä Anhuissa. Lehtikoko on pientä ja tiukkaan rullattua. Lehtimateriaalissa on paljon myös kullanvärisiä silmuja. Tee tarjoilee erittäin hyvää laatua ja hyvää hinta-laatu -suhdetta.

Maku

Kuivassa teessä on punamarjaisuutta, viinimäisyyttä ja kanelisuutta. Tuoksu on erittäin runsas ja makeahko. Maljassa tuoksu on tiivis. Siitä löytyy viinimäisyyttä, hieman puuta ja mineraaliöljyisyyttä. Suutuntuma on paksu. Maku on mineraalisen raikas, puisen jämäkkä ja hieman punaviinimäinen. Hienostunut ja upean sävykäs musta tee!

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jin Zhai Hong Cha (2021)
Arviosi