Jin Jun Mei (2018 - AAA)
Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten pienilehtinen musta teelaatu. Tämä laatu on erittäin pienilehtinen ja joukossa on paljon kullanvärisiä silmuja. Maku on kermaisen hienostunut ja samalla hennon paahteinen.
Yleistä
Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.
Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.
Tämä tee
Tämä korkealaatuinen Jin Jun Mei koostuu erittäin pienikokoisesta lehdestä ja joukossa on runsaasti kullanvärisiä silmuja. Huippulaatuinen poiminta tästä teestä.
Maku
Kuivien teenlehtien tuoksu on kermainen ja hienostuneen paahteinen ja maltainen. Maku on pehmeä ja kermainen.
Hauduttaminen
Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.