Jin Jun Mei (2018 - AA)

Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten pienilehtinen musta teelaatu. Se tunnetaan erityisesti hienoista kultaisista silmuista. Maku on samalla savuisen puinen, mineraalinen ja raikas.

Varastossa
SKU
t251
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Jin Jun Mei (2018 - 50g)
7,50 €
Jin Jun Mei (2018 - 100g)
14,00 €
Jin Jun Mei (2018 - 250g)
34,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.

Tämä tee

Tämä korkealaatuinen Jin Jun Mei koostuu keskikokoisesta lehdestä ja sisältää myös joitain silmuja. Keskikokoinen lehti antaa teelle rotevuutta. Hankimme tämän teen 2018 hankintareissullamme Kiinaan.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on paahteisen leipäinen, hieman savuinen ja grillilihainen. Haudutetun teen tuoksu on öljyinen, paahteinen ja makeahko. Maku on suuntäyttävä ja raikas. Siinä on leipäistä paahteisuutta sekä hiekan tai kiven sävyä. Jälkimaussa esiin nousee paahteista puuta ja savuisuutta.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jin Jun Mei (2018 - AA)
Arviosi