Jin Jun Mei (2017 - AA)

Jin Jun Mei on Fujianin maakunnan Wuyi-vuorten pienilehtinen musta teelaatu. Se tunnetaan erityisesti hienoista kultaisista silmuista. Maku on samalla savuisen puinen, mineraalinen ja raikas.

Varastossa
SKU
t156
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Jin Jun Mei (2017 - 50g
6,00 €
Jin Jun Mei (2017 - 100g
11,00 €
Jin Jun Mei (2017 - 250g
26,00 €

Yleistä

Vaikka Fujianin maakunnan pohjoisosassa sijaitsevat Wuyi-vuoret tunnetaan parhaiten tummapaahtoisista Kallioteenä tunnetuista oolong-teelaaduista, tuotetaan alueella muutamaa erityisen hienoa mustaa teetä. Näistä merkittävimmät ovat Jin Jun Mei ja Zheng Shan Xiao Zhong. Mustan teen tuotantotavan uskotaan keksityn alunperin juuri tällä alueella.

Jin Jun Mei tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Kultainen Kaunis Kulmakarva. Korkealaatuisena tämä tee on erityisen kultaisen värinen, sillä pienimmissä lehdissä on pinnalla on paljon vaaleaa karvaa, joka muuttuu teen hapettuessa kullanväriseksi. Pienilehtiset Jin Jun Mei -laadut ovat yleensä miedompia ja kermaisempia maultaan. Kun lehti on suurempaa, maun voimakkuus nousee ja mukaan saattaa tulla myös kevyttä savuisuutta.

Tämä tee

Tämä korkealaatuinen Jin Jun Mei koostuu keskikokoisesta lehdestä ja sisältää myös joitain silmuja. Keskikokoinen lehti antaa teelle rotevuutta. Hankimme tämän teen 2017 hankintareissullamme Kiinaan.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on savuinen. Siitä tulee mieleen grilliruoan sävykäs savuisuus. Haudutetun teen tuoksu on upean paahteinen, savuinen, mineraalinen ja sävykkään puinen. Teen täyteläinen maku on aluksi mineraalinen ja suutuntuma öljyinen. Nielaistessa nousee esiin savuisia ja paahteisia sävyjä. Maussa on paahteinen ja puinen runko, joka jatkuu voimakkaana jälkimakuun. Teen tuoksu ja maku antaa savusaunaa muistuttavan vaikutelman. Jälkimaku on erittäin maukas. Se tuntuu suun takaosassa ja sivuilla. Se on hieman mineraalinen, puinen.

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Käytä hauduttamiseen kiehahtanutta vettä. Jos tee valmistetaan alle puolen litran kannussa, voi tällä lehtimäärällä lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Isommassa kannussa on parempi tehdä yksi pidempi haudutus. Pienessä kannussa haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia ja suuremmassa 3-5 minuuttia. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Jin Jun Mei (2017 - AA)
Arviosi