Hui Tong 2006 Bao Dao Shan

Tämä 2006 vuoden sheng pu'er on tuotettu Burman rajaa vasten sijaitsevassa Zhengkangin piirikunnassa Lincangin prefektuurissa. Se tarjoilee mukavasti ikääntynyttä mehukasta puista makua, jossa etäistä raikkautta.

Varastossa
SKU
t449
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
2006 Bao Dao Shan - 35g
10,00 €
2006 Bao Dao Shan - 70g
19,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä pu'er-tee on tuotettu Lincangin prefektuurin läntisessä osassa Zhengkang-nimisessä piirikunnassa, joka sijaitsee vasten Burman rajaa. Piirikunta ei ole yhtä tunnettu teestään kuin siitä suoraan idässä sijaitseva Yongden piirikunta. Zhengkangissa on kuitenkin tuotettu teetä Ming-dynastian ajoilta asti useita vuosisatoja sitten. Piirikunnan alueella yli 80% teestä koostuu vanhoista teepuista.

Tämä tee

Tämän pu'erin on tuottanut Lincangin prefektuurin Zhengkang-piirikunnassa toimiva Hui Tong -niminen teentuottaja. Tee on poimittu Bao Dao -vuorella, josta tee saa nimensä. Tee on poimittu vanhoista teepuista, jotka kattavat yli 80% piirikunnan kaikesta teestä. Tee on vuoden 2006 kevätsatoa.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Hui Tong 2006 Bao Dao Shan
Arviosi