Huang Shan Mao Feng (2023)

Huang Shanin eli Keltaisen Vuoren merkittävä vihreä tee. Tee koostuu isohkosta lehdestä. Tässä laadussa on poikkeuksellisen paljon luonnetta. Huang Shan Mao Feng on normaalisti kuulaan raikasta. Tämäkin tee on raikasta, mutta erottuu keskimääräisestä epätavallisen tiheän maun ansiosta. Sävyinä kukkeuden ja vegetaalisuuden vaihtelevat värit.

Varastossa
SKU
t629
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Huang Shan Mao Feng (2023) - 35g
9,00 €
Huang Shan Mao Feng (2023) - 70g
17,00 €
Huang Shan Mao Feng (2023) - 140g
33,00 €

Yleistä

Jos teen kasvupaikan maineella voi olla vaikutusta siellä kasvavaan teehen, harva muu paikka voi nostaa teen arvostusta samoin kuin Anhuin Keltainen Vuori - Huang Shan. Alueen jylhät graniittihuiput ovat innostaneet kokonaisen perinteen kiinalaista maisemamaalausta ja alue on yhä erittäin suosittu matkailukohde.

Teen viljely alkoi Keltaisen Vuoren alueella jo noin viisisataa vuotta sitten. Huang Shan Mao Fengin tuotannon alku ajoittuu 1800-luvun loppuun. Teen nimen loppuosan Mao tarkoittaa mm. untuvaa, sulkaa, villaa ja hiusta. Feng puolestaan viittaa vuoren kärkeen. Niinpä teen nimen käännökseksi on esitetty Keltaisen Vuoren hiuksenkärkeä. Mao Feng -nimellä on teenviljelyn kannalta teknisempikin merkitys. Se viittaa teen poimintatapaan, jossa pensaan oksien päiden tuoreimmasta kasvusta poimitaan yhtenä yksikkönä nuori silmu ja sen kyljessä kasvava yksi tai kaksi avautunutta lehteä. Tämä poimintatapa on yleinen myös joillekin muille teelaaduille. Huang Shan Mao Feng on kuitenkin merkittävin tällä menetelmällä poimittu teelaatu ja erityisenä tuntomerkkinä on se, että silmussa kiinni olevat avautuneet lehdet ovat pieniä ja kellertäviä väriltään.

Tämä tee

Tämä Huang Shan Mao Feng poimittiin keväällä 2023. Tee koostuu hieman suuremmasta lehdestä.

Maku

Huang Shan Mao Feng on tyypillisesti raikas tee ja tämäkin on raikasta, mutta se erottuu keskimääräisestä epätavallisen tiheän maun ansiosta. Sävyinä kukkeuden ja vegetaalisuuden vaihtelevat värit.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Huang Shan Mao Feng (2023)
Arviosi