Huang Shan Mao Feng (2018 - A)

Anhuin maakunnan Keltaisen Vuoren alueella tuotettava Huang Shan Mao Feng on yksi kiinalaisen vihreän teen kiistämättömistä ikoneista. Tämä 2018 sadon suurilehtinen poiminta on paahteinen ja keväänkukkainen.

Varastossa
SKU
t263
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Huang Shan Mao Feng (2018 - A) - 50g
6,50 €
Huang Shan Mao Feng (2018 - A) - 100g
12,00 €
Huang Shan Mao Feng (2018 - A) - 250g
29,00 €

Yleistä

Jos teen kasvupaikan maineella voi olla vaikutusta siellä kasvavaan teehen, harva muu paikka voi nostaa teen arvostusta samoin kuin Anhuin Keltainen Vuori - Huang Shan. Alueen jylhät graniittihuiput ovat innostaneet kokonaisen perinteen kiinalaista maisemamaalausta ja alue on yhä erittäin suosittu matkailukohde.

Teen viljely alkoi Keltaisen Vuoren alueella jo noin viisisataa vuotta sitten. Huang Shan Mao Fengin tuotannon alku ajoittuu 1800-luvun loppuun. Teen nimen loppuosan Mao tarkoittaa mm. untuvaa, sulkaa, villaa ja hiusta. Feng puolestaan viittaa vuoren kärkeen. Niinpä teen nimen käännökseksi on esitetty Keltaisen Vuoren hiuksenkärkeä. Mao Feng -nimellä on teenviljelyn kannalta teknisempikin merkitys. Se viittaa teen poimintatapaan, jossa pensaan oksien päiden tuoreimmasta kasvusta poimitaan yhtenä yksikkönä nuori silmu ja sen kyljessä kasvava yksi tai kaksi avautunutta lehteä. Tämä poimintatapa on yleinen myös joillekin muille teelaaduille. Huang Shan Mao Feng on kuitenkin merkittävin tällä menetelmällä poimittu teelaatu ja erityisenä tuntomerkkinä on se, että silmussa kiinni olevat avautuneet lehdet ovat pieniä ja kellertäviä väriltään.

Tämä tee

Tämä Huang Shan Mao Feng poimittiin huhtikuussa 2018. Tee on hyvää peruslaatuista poimintaa. Lehti on suurikokoista. Huang Shan Mao Feng on hieno tee siinä mielessä, että se on erittäin puhtaan makuinen tee myös suurilehtisenä.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksua dominoi voikukkaiset sävyt ja raikas paahteisuus. Haudutetun teen tuoksu on ryhdikäs yhdistäen liki ruokaista paahteisuutta ja rouheaa vegetaalisuutta. Maussa esiin tulee enemmän lehtien tuoksun keväistä kukkaisuutta sekä maitoisia sävyjä. Teen paahteisuus pitää yllä jälkimakua, joka muuntuu mineraaliseen suuntaan. Suuresta lehtikoosta huolimatta teen maku on varsin puhdas ja kuulas.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Huang Shan Mao Feng (2018 - A)
Arviosi