Hong Yun 2012 Chun Gu Shu Chun Ya

Tämä on 2012 sheng pu'er-tee Lincangin prefektuurista Yunnanista. Siinä maistuu Lincangin alueelle tyypillisesti hedelmäisyys ja puu.

Varastossa
SKU
t083
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Hong Yun 2012 Chun Gu Shu Chun Ya - 50g
7,00 €
Hong Yun 2012 Chun Gu Shu Chun Ya - 357g
29,00 €

Yleistä

Lincangin prefektuuri sijaitsee pohjoiseen kahdesta toisesta merkittävimmästä pu'er-teen tuotantoalueesta Pu'erista ja Xishuangbannasta. Vaikka Lincangissa tuotetaan suuria määriä pu'er-teetä ja myös Yunnanin mustaa teetä Dian Hongia, se on kuitenkin pu'er-teen maantieteessä tavallaan raja-aluetta. Lincangin alueen pu'erit ovat usein hedelmäisempiä sävyltään kuin esimerkiksi Xishuangbannan teet. Hedelmäisyyden lisäksi näistä teelaaduista löytyy puista, mineraalista ja ruohoista sävyä. Sävyt ovat keskimääräistä kevyempiä, mutta monet Lincangin pu'er-teet ovat kuitenkin erittäin voimallisia.

Tämä tee

Tämän Lincangin alueen pu'erin on tuottanut pieni Hong Yun -niminen teentuottaja. Tee on 2012 kesäsadosta ja tuotantopäivä on 18.6.2012. Teen nimi Chun Gu Shu Chun Ya tarkoittaa Puhdasta Vanhojen Puiden Kevätsilmua. Tällä tarkoitetaan, että teessä on käytetty vain vanhojen puiden kevätsilmuja. Teekakkujen puristuspäivä kuitenkin viittaa siihen, että tee ei ole kevään satoa. Sen maku on Lincangin tyyliä - hedelmäisyyttä ja puun sävyjä. Teelle ei ole määritelty tarkkaa poimintapaikkaa ja onkin mahdollista, että se on sekoitettu usean alueen teestä. Teemateriaalissa on ehjää lehteä sekä rikkonaisempaa lehteä. Teessä on paljon voimallisuutta vaikka tuotantopäivämäärä viittaakin kesäpoimintaan.

Maku

Kuivassa teessä on Lincangin teelle tyypillinen pirtsakan hedelmäinen ja samalla puinen tuoksu. Kenties aavistus viinirypäleitä, tietty tumma mausteinen sävy. Haudutetun teen tuoksu on tyypillinen hedelmä-puu yhdistelmä. Maku on makea ja raikas, taustalla nahkaista puista sävyä. Voimakkaampi haudutus tuo esiin puutarhamarjaista kitkeryyttä, joka ei kuitenkaan nouse liian voimakkaaksi. Teen jälkimaku on makeutuvaa tyyliä. Se on aluksi marjaisen hapokas, mutta makeutuu hunajaiseksi. Haudutettujen lehtien tuoksussa on omenaa ja syksyistä puistoa maatuvine lehtineen.Tämä on miellyttävä ja sävykäs puer, jossa on hyvinkin vielä iätyspotentiaalia maun tiiviyden takia.

Hauduttaminen

Käytä noin 4-7g lehtiä 150ml nestettä kohden. Vesi voi olla kiehahtanutta. Haudutuksen pituus on hyvä pitää lyhyenä, noin 10-30 sekuntia riittää. Teestä saa yli 10 hyvää haudutusta.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Hong Yun 2012 Chun Gu Shu Chun Ya