Hojicha Tenko

Tenko on korkeampilaatuisempi kahdesta tarjoamastamme Hojicha-teelaadusta. Tämän Tenko-laadun maussa on vihreä teen piirteitä, paksuutta ja hieman umamia vaikka maku on muuten paahteinen.

Varastossa
SKU
t220
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Hojicha Tenko - 50g
12,00 €
Hojicha Tenko - 100g
Normaali hinta 22,00 € Tarjoushinta 17,60 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Hojicha on paahdettu japanilainen teelaatu, jonka tuottamiseen käytetään usein myöhäisen poiminnan lehtimateriaalia ja teepensaan oksien paloja. Lehtimateriaali paahdetaan posliinisissa astioissa hiilillä, joka tummentaa teen värin ja aikaansaa paahtuneen maun. Hojichassa on vähemmän kofeiinia kuin useimmissa muissa teelaaduissa.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin Hojicha-teelaadun nimi on Tenko. Nimi tarkoittaa kirjaimellisesti käännettynä Taivaan Tuoksua. Tässä laadussa on matalampaan Akane-laatuun verrattuna pienempää lehteä ja vähemmän oksaa. Tämän ansiosta maussa on enemmän tiivistä vihreä teen makua sekä umamimaista piirrettä. 100g koko toimitetaan tuottajan omassa pussissa.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu paahteinen, mausteinen, hieman makea ja kermainen. Maku on kermaisen paahteinen. Suutuntumassa on paksuutta. Teestä löytyy paahteisten sävyjen joukosta vihreän teen ja umamin maun piirteitä. Jälkimaku on raikas ja viipyvä.

Valmistaminen

Käytä hojichan valmistamiseen sata-asteista vettä ja reipas määrä lehtiä. Sopiva määrä on 1-2 ruokalusikallista. Lehtiä voi hauduttaa tavanomaista pidempään, sillä hojicha ei kitkeröidy helposti ja sopivan voimakkuuden saavuttaminen vaatii hieman enemmän aikaa. Lehtiä voi hauduttaa muutaman kerran.

tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Hojicha Tenko
Arviosi