Hojicha Akane

Hojicha on japanilainen tummapaahteinen tee, jota ei ole helppo luokitella perinteisiin teekategorioihin. Tämä Yamamasa Koyamaenin Hojicha-teelaatu Akane on tuoksultaan paahteinen ja hieman mausteinen. Maku on kermaisen paahteinen.

Varastossa
SKU
t206
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Hojicha Akane - 50g
8,00 €
Hojicha Akane - 200g
28,00 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Hojicha on paahdettu japanilainen teelaatu, jonka tuottamiseen käytetään usein myöhäisen poiminnan lehtimateriaalia ja teepensaan oksien paloja. Lehtimateriaali paahdetaan posliinisissa astioissa hiilillä, joka tummentaa teen värin ja aikaansaa paahtuneen maun. Hojichassa on vähemmän kofeiinia kuin useimmissa muissa teelaaduissa.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin hojicha-teelaadun nimi on Akane. Nimi tarkoittaa syvää punaista väriä ja viittaa myös Rubia Cordifolia -kasviin, jonka juurista valmistetaan punaista pigmenttiä. Tässä laadussa on lehtienpalasia sekä oksanpalasia. 200g koko toimitetaan tuottajan omassa pussissa. Muut koot toimitetaan Teepolun pusseissa.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on intensiivisen paahteinen, mausteinen. Siinä on jotain kahvia muistuttavaa. Maku on kermaisen paahteinen. Jälkimaku on raikas ja viipyvä.

Valmistaminen

Käytä hojichan valmistamiseen sata-asteista vettä ja reipas määrä lehtiä. Sopiva määrä on 1-2 ruokalusikallista. Lehtiä voi hauduttaa tavanomaista pidempään, sillä hojicha ei kitkeröidy helposti ja sopivan voimakkuuden saavuttaminen vaatii hieman enemmän aikaa. Lehtiä voi hauduttaa muutaman kerran.

tag: joulu19

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Hojicha Akane
Arviosi