Halpewatte OP1 (Uva)

Halpewatten teetehdas sijaitsee Uvan alueella. Neulasmaiset lehdet tuottavat raikkaan hedelmäisiä ja puolukkaisia haudutuksia, joissa on hyvin hallittua kitkeryyttä.

Varastossa
SKU
t020
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Halpewatte OP1 (Uva) - 75g
5,50 €
Halpewatte OP1 (Uva) - 250g
15,50 €
Halpewatte OP1 (Uva) - 500g
27,50 €

Yleistä

Halpewatten teetehdas sijaitsee Sri Lankan keskusvuoriston itärinteillä Uvan alueella. Teetarhat sijaitsevat hieman yli 1000m korkeudessa. Uvan alueen teetarhat luokitellaan Sri Lankan teentuotantokorkeusjaottelussa yleensä keskikorkeuden teetarhoiksi. Keskikorkeus antaa alueen teelle korkeiden alueiden keveyttä ja hedelmäistä hienostuneisuutta. Samalla Uvan teelaaduista löytyy myös matalampien alueiden teelle tyypillistä jämäkkää tanniinisuutta. Teelaaduissa on siis hieno tasapaino Sri Lankan eri korkeuksien piirteitä, minkä takia alueen teestä on monelle tullut Sri Lankalaisen teen arkkityyppi.

Tämä tee

Neulasmaiset lehdet tuottavat raikkaan hedelmäisiä ja puolukkaisia haudutuksia, joissa on hyvin hallittua kitkeryyttä. OP1 laatu on neulasmainen laatu, jonka haudutetuissa lehdissä näkyy suuri määrä lehtien keskisuonia, jossa on kiinni vaihteleva määrä itse lehden pintaa. Lehti saattaa näyttää haudutettuna hiukan erikoiselta, mutta antaa upean hienon maun!

Maku

Lehtien tuoksu on intensiivinen ja imelän punahedelmäinen. Siitä voi löytää jopa yrttistä tomaattisuutta ja etikkaisuutta. Teen tuoksussa on pinnalla hyvin kevyt savun tai paahteen sävy. Tämän taustalla tuoksun runkona on kypsää punahedelmäisyyttä ja Sri Lankan teen tyypillinen raikas sävy, joka on kuin sekoitus sitrusta, eukalyptusta ja mentholia. Taustalla vielä kevyt puu/nahka sävy joka ei juuri nouse esiin. Maku on hieman hapan ja puolukkaisen punahedelmäinen. Teessä on hallittua kitkeryyttä joka alkaa heti toimimaan suussa ja tuo teen makuun ja tuntumaan hienoa pysyvyyttä ja kestoa. Kitkeryys on tavallaan kevyttä eikä tuo mieleen nahkaa tai puuta. Se on enemmänkin kuin marjojen kuorten kitkeryyttä tai leikatun kedon kasvien terävää tuoksua muistuttava. Tee on kaikenkaikkiaan kohtullisen kevyt ja raikas. Hallittu kitkeryys kuljettaa maun kehittymistä hienosti. Maku vaimenee hiljalleen ja muuttuu tuoreyrttiseksi.

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Halpewatte OP1 (Uva)
Arviosi