Halpewatte FBOP (2019)

Halpewatten teetehdas sijaitsee Uvan alueella. Kuivien teenlehtien touksussa johtava sävy on puolukkaa tai vispipuuroa muistuttava. Maku on punahedelmäinen, hieman ruohoinen, hennon nahkainen ja jänteikkään puinen.

Varastossa
SKU
t330
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Halpewatte FBOP - 75g
6,00 €
Halpewatte FBOP - 150g
11,00 €
Halpewatte FBOP - 300g
21,00 €

Yleistä

Halpewatten teetehdas sijaitsee Sri Lankan keskusvuoriston itärinteillä Uvan alueella. Teetarhat sijaitsevat hieman yli 1000m korkeudessa. Uvan alueen teetarhat luokitellaan Sri Lankan teentuotantokorkeusjaottelussa yleensä keskikorkeuden teetarhoiksi. Keskikorkeus antaa alueen teelle korkeiden alueiden keveyttä ja hedelmäistä hienostuneisuutta. Samalla Uvan teelaaduista löytyy myös matalampien alueiden teelle tyypillistä jämäkkää tanniinisuutta. Teelaaduissa on siis hieno tasapaino Sri Lankan eri korkeuksien piirteitä, minkä takia alueen teestä on monelle tullut Sri Lankalaisen teen arkkityyppi.

Tämä tee

FBOP-laatu koostuu pienehköistä lehdenpaloista. Laadun nimi on lyhennys termeistä Flowery Broken Orange Pekoe. Flowery tarkoittaa sitä, että lehtimateriaali koostuu lähinnä teepensaan pienemmistä lehdistä. Broken taas kertoo lehden olevan hajotettu melko pieniin fragmentteihin. Tämä tuo teen makuun voimakkuutta.

Maku

Kuivien teenlehtien touksussa johtava sävy on puolukkaa tai vispipuuroa muistuttava. Lisäksi siinä on sävyjä jotka tuovat mieleen ruohon tai vehreän metsän. Haudutetun teen tuoksussa on hentoa nahkaa, lisää puolukkaisia sävyjä sekä tuoretta puuta. Maku on punahedelmäinen, hieman ruohoinen, hennon nahkainen ja jänteikkään puinen. Maku kokonaisuudessaan on hyvin raikas.

Hauduttaminen

Sri Lankan teelaadut ovat parhaimmillaan kun niistä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan noin 1RKL teenjuojaa kohden. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin teentilauspalvelu Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Halpewatte FBOP (2019)
Arviosi