Haiwan 2005 Chun Xiang Bing Cha

Haiwan on 90-luvulla perustettu teetehdas Menghain alueella. Tämä Chun Xiang Bing Cha on 2005 vuoden shu pu'er. Se koostuu pienehköstä lehdestä ja tarjoilee Menghain alueen suurille tuottajille tyypillistä tyyliä.

Varastossa
SKU
t456
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Haiwan 2005 Chun Xiang Bing Cha - 50g
7,00 €
Haiwan 2005 Chun Xiang Bing Cha - 357g kakku
44,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Haiwan on 90-luvulla perustettu teetehdas Menghain alueella. Tehtaan perusti Menghain teetehtaalta lähtenyt johtaja. Tehdas tuottaa Menghain alueen lehtimateriaalista tuotettuja pu'er-teelaatuja. Tämä Chun Xiang Bing Cha on 2005 vuoden shu pu'er. Nimen voisi kääntää muotoon Täyteläisen Tuoksuinen Kakku Tee tai Viinimäisen Tuoksuinen Kakku Tee. Se koostuu pienehköstä lehdestä ja tarjoilee Menghain alueen suurille tuottajille tyypillistä tyyliä.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Tämä tee on esitelty Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa. Katso esittely täällä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Haiwan 2005 Chun Xiang Bing Cha
Arviosi