-20%

Gyokuro Furoumon (2017)

Rating:
90% of 100

Gyokuro on japanilaisten lehtiteelaatujen kirkkain helmi. Tee tuotetaan varjostettujen pensaiden lehdistä, jonka ansiosta maku on todella pehmeä ja vivahteikas. Tämä Furoumon eli Nuoruuden Portti, on Yamamasa Koyamaenin laadukas Gyokuro-teelaatu.

Varastossa
SKU
t207
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gyokuro Furoumon - 50g
Tarjoushinta 20,00 € Normaali hinta 25,00 €
Gyokuro Furoumon - 100g
Tarjoushinta 39,20 € Normaali hinta 49,00 €

Yleistä

Kioton Ujissa toimiva Yamamasa Koyamaen on yksi japanin perinteisistä teetaloista. Se perustettiin vuonna 1861 ja toimii yhä perheyrityksenä. Japanilaisessa teeseremoniassa käytettävä pulveritee matcha on Yamamasa Koyamaenin tärkein tuote. Tuottajan teet tarjoavat Ujin klassista makua.

Gyokuron tuotannossa teepensaat varjostetaan osin läpinäkyvillä kankailla noin 20 päivän ajaksi ennen lehtien poimintaa. Tämä aiheuttaa lehtien värin tummenemisen ja lehtien aminohappopitoisuuden kasvamisen. Lehdet höyrytetään nopeasti hapettumisen estämiseksi. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Gyokuro on maultaan pehmeämpää kuin sencha, jonka tuotannossa ei käytetä varjostusta. Gyokuroa voisi pitää pulverimaisen matcha-teen haudutettuna versiona, sillä käytetty lehtimateriaali on samaa.

Tämä tee

Furoumon on Yamamasa Koyamaenin laadukas Gyokuro-teelaatu. Teen nimi tarkoittaa Nuoruuden Porttia. Teenlehtien väri on tummanvihreä ja teessä on samettinen tuoksu ja maku.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on parfymaattinen, eteerinen, samettisuudessaan hieman valkosuklainen. Siinä yhdistyy myös Ujin alueen laakea vegetaalisuus ja korkealaatuisen japanilaisen vihreä teen eksoottinen hedelmäinen piirre. Haudutetun teen tuoksu on pintapuolisesti kevyt, mutta itseasiassa hyvin syvä. Siinä erottuu kermainen umaminen sävy ja pirskahtelevaa vegetaalis-hedelmäisyyttä. Maussa on yhdistelmä samaa pirskahtelevaa ja eloisaa vegetaalista hedelmäisyyttä sekä samettinen umaminen sävy. Tämä tasapaino tuo kirkkaasti mieleen matcha-teen maun. Jälkimaussa on kauniisti pistelevää vegetaalisuutta ja sen yllä kelluva eksoottinen hedelmäisyyden ja umamin kerros.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gyokuro Furoumon (2017)
Arviosi