Guzhang Mao Jian (2017)

Rating:
100% of 100

Guzhang Mao Jian on Hunanin maakunnassa Kiinassa tuotettava hieno vihreä teelaatu. Tämä poiminta on kerrassaan upea. Siinä on esillä kukkaisuutta, vegetaalisuutta ja hentoja eksoottisia hedelmäisiä sävyjä.

Varastossa
SKU
t250
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Guzhang Mao Jian (2017) - 50g
Special Price 6,75 € Regular Price 9,00 €
Guzhang Mao Jian (2017) - 100g
Special Price 12,75 € Regular Price 17,00 €
Guzhang Mao Jian (2017) - 250g
Special Price 30,75 € Regular Price 41,00 €

Yleistä

Tämä kuuluisa Hunanin maakunnan vihreä tee on nimetty sen tuotantoalueen Guzhangin piirikunnan mukaan. Teetä tuotetaan Wuling-vuorilla, jolla tiedetään tuotetun teetä jo melkein kaksi tuhatta vuotta. Alueen tee on ollut keisarille tuotettavaa tribuuttiteetä jo yli tuhat vuotta sitten.

Tämä tee

Tämä Guzhang Mao Jian on poimittu keväällä 2017. Se koostuu pienistä lehdistä ja silmuista. Lehtiä ei olla rullattu suoriksi kuivauksen aikana, joten ne kääntyilevät ja kiertyvät vapaasti. Lehti on varsin pientä ja siinä on reippaasti vaaleaa nukkaa. Tee on upean näköistä.

Maku

Kuivien lehtien tuoksu on upean voimakas. Siinä on villikukkaisuutta ja hieman banaanin ja ananaksen sävyjä. Haudutetun teen tuoksu on tiivis paketti eikä siitä erotu hirveästi yksittäisiä sävyjä. Yleissävy on kuitenkin paahteinen ja kukkais-vegetaalinen. Maussa tulee esiin paahteinen piirre, joka siirtyy nopeasti eloisaan kukkaisuuteen. Paahteisen pehmeä sävyn ja kukkaisuuden kontrasti leimaa tätä teetä. Se on samalla pehmeä ja kirkas.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Guzhang Mao Jian (2017)
Arviosi