Gopaldhara FTGFOP1 Cl Wonder (2015 1st flush)

Gopaldhara-teetila on yksi Darjeelingin alueen korkeimmista. Teetarhat sijaitsevat 1600-2100 metrin korkeudessa. Tämä on huippulaatuinen ensipoiminnan tee, joka on koostettu kolmesta eri klonaalilajikkeesta. Teessä on ihmeellinen tuoksu ja maku. Lisänimi Wonder - Ihme, on täysin ansaittu!

Varastossa
SKU
t028
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Gopaldhara FTGFOP1 Cl Wonder (2015 1st flush) - 50g
13,00 €
Gopaldhara FTGFOP1 Cl Wonder (2015 1st flush) - 100g
23,50 €
Gopaldhara FTGFOP1 Cl Wonder (2015 1st flush) - 250g
55,00 €

Yleistä

Darjeeling on kaupunki Intiassa Länsi-Bengalin osavaltiossa mahtavan Himalayan alarinteillä. Alue on erityisen tunnettu mustista teelaaduistaan, joita sanotaan mustan teen shampanjaksi. Alueen teetarhojen korkeus vaihtelee muutamasta sadasta metristä yli kahteen kilometriin.

Korkeuden ja ilmaston viileyden ansiosta teenviljely on kausiluonteista eikä teetä poimita vuoden kylmään aikaan marraskuusta tammikuuhun. Tämän ansiosta keväällä teenpoiminnan alkaessa lehtiin on kertynyt suuri määrä makuaineita ja kevätsato on erittäin laadukas. Teetä poimitaan helmikuusta marraskuulle. Tärkein aika on kevään ensimmäiset kaksi kuukautta. Tänä aikana poimittua teetä sanotaan ensipoiminnan teeksi (first flush). Ensipoiminnan tee on kaikista herkkäaromisin, sillä pensaista poimitaan erityisesti pienimpiä lehtiä joiden aromikkuus on huipussaan talven jälkeen. Erityisesti ensipoiminnan teet kuivataan voimakkaasti minkä takia lehti ei hapetusvaiheessa hapetu täysin ja jää usein erittäin vihreäksi. Tätä erittäin vihreää tyyliä suosistaan monilla Darjeelingin teen markkina-alueilla ja tämän takia suurin osa teetarhoista tuottaa erityisesti ensipoiminnan teet erityisen vihreinä. Toinen poiminta eli second flush suoritetaan toukokuun ja kesäkuun aikana. Tee käsitellään usein hieman tummemmaksi ja niinpä ne muistuttavat enemmän normaalia mustaa teetä. Tee on aromeiltaan ja maultaan ensipoimintaa kypsempää ja raskaampaa. Toista poimintaa seuraa sateinen monsuunikausi. Tänä aikana poimitaan teetä, mutta sen laatu on yleensä heikompi. Sateiden jälkeen poimitaan vielä syyspoiminnan teet.

Tämä tee

Tämä Gopaldhara-teetilan ensipoiminnan Darjeeling musta tee poimittiin huhtikuun ensimmäisellä viikolla 2015. Teetarhat sijaitsevat 1600-2100m korkeudessa. Mirikin laaksossa sijaitseva Gopaldhara-teetila on yksi Darjeelingin alueen korkeimmista. Tähän tee-erään on sekoitettu kolmea klonaalilajiketta: AV2, P312 ja B157. Nämä ovat moderneja risteyttämällä luotuja teepensaslajikkeita. Tee on poimittu teetilan sektioilta 24, 25 ja 26. Eränumero on DJ12. Teetila on antanut teelle lisänimen Wonder - Ihme.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on keksimäinen, sitruksinen, kamferinen ja kukkea - Darjeelingin ensipoiminnan tyypillisiä tuoksuja erittäin elegantissa paketissa! Maussa on hienoa hapokkuutta ja tee on vaikutuksiltaan varsin euforinen. Ihmetee tosiaan!

Hauduttaminen

Teenlehtiä tarvitaan noin ruokalusikallinen. Voit käyttää kiehahtanutta vettä tai antaa sen hieman jäähtyä ennen lehdille kaatamista. Matalampi lämpötila tuottaa hieman erilaista tulosta. Jos tee haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, voi samoja lehtiä hauduttaa muutaman kerran. Tällöin haudutusaika on noin 1-3 minuuttia. Suuremmassa kannussa haudutusajan on oltava pidempi: 3-5 minuuttia. Tällöin lehdistä saa vain yhden hyvän haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Gopaldhara FTGFOP1 Cl Wonder (2015 1st flush)
Arviosi