Genmaicha Momoyama (2017)

Rating:
90% of 100

Tämän Genmaicha-teelaadun nimi on Momoyama. Se on tuotettu suurilehtisestä vihreästä teestä ja paahdetusta riisistä. Kun teenlehdille kaataa kuumaa vettä, nousee heti esiin paahteinen riisin tuoksu, joka muistuttaa popcornin tuoksua. Maussa yhdistyy vehreä ja särmikäs vihreän teen maku sekä riisin paahteisuus.

Varastossa
SKU
t224
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Genmaicha Momoyama - 200g
23,00 €
Genmaicha Momoyama - 400g
42,00 €

Yleistä

Genmaicha eli ruskeariisitee on japanilainen erikoisuus, mikä koostuu paahdetusta kokojyväisestä riisistä ja vihreästä teestä. Osa riisinjyvistä poksahtaan popcornin tavoin paahtamisen aikana ja nämä jyvät näkyvät teen joukossa kirkkaanvalkoisina. Teelaatu oli alunperin kansanteetä, sillä paahdetun riisin lisääminen teki teestä halvempaa. Genmaichan maussa yhdistyy raikas vihreän teen maku ja riisin paahteinen täyteläisyys ja aromikkuus.

Tämä tee

Tämän Yamamasa Koyamaenin genmaicha-teen nimi on Momoyama. Teessä käytetty vihreä tee on melko suurilehtistä.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoku on hyvin vehreä. Siinä on pirskahtelevaa vegetaalisuutta ja hieman kermaista paahteisuutta. Kun teenlehdille kaataa kuumaa vettä, nousee heti esiin paahteinen riisin tuoksu joka muistuttaa popcornin tuoksua. Popcornin tuoksu on päällimmäisenä esillä myös haudutetun teen tuoksussa. Sitä täydentää vihreästä teestä tuleva särmikäs vegetaalisuus. Maussa vihreä teen maku tuntuu olevan päällimmäisenä esillä, mutta sitä varjostaa paahteinen kerros. Teessä yhdistyy vehreä ja särmikäs vihreän teen maku ja paahteiset piirteet. Ujin alueen teen syvä ja laakea vegetaalisuus tuntuu teen pitkässä jälkimaussa joka tuntuu suun takaosassa isona raikkaana tunteena.

Hauduttaminen

80-asteinen vesi toimii hyvin tämän teen hauduttamiseen. Viileämpääkin vettä voi kokeilla, mutta korkeampi lämpötila tuskin tuo parempia tuloksia. Henkilöä kohden tarvitaan reipas teelusikallinen teenlehtiä. Teen hauduttaminen on helpompaa, jos haudutusastiassa on pienireikäinen siivilä ja siivilöivä pinta on mahdollisimman suuri. Lehtipulverin tai lehdenpalojen päätyminen maljaan ei ole vaarallista. Hauduta teetä noin 2-3 minuuttia. Normaalisti samoista lehdistä voi tehdä muutaman haudutuksen.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Genmaicha Momoyama (2017)
Arviosi