Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022)

Fukamushi Kabusecha on varjostettua teetä, joka on höyrytetty tavallista voimakkaammin antaen tuloksena uskomattoman kirkkaan vihreä värin sekä pehmeän ja makean maun. Tämä laatu on tuotettu Kagoshiman alueella Asatsuyu-lajikkeen pensaista, jonka maku on luontaisesti erittäin pehmeä. Tuloksena saadaan teetä joka on uskomattoman pehmeä ja umaminen. Tämä tee poimittiin keväällä 2022.

Varastossa
SKU
t540
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022) - 50g
12,00 €
Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022) - 100g
23,00 €
Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022) - 250g
56,00 €
Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022) - 500g
110,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Fukamushi on usein sencha-teelaatujen nimissä näkyvä lisänimike, joka tarkoittaa sitä, että kaikkien japanilaisten vihreiden teelaatujen kohdalla tehtävä lehtien höyrytys on tehty tavallista pidempänä. Tämä vähentää teenlehtien kitkeryyttä ja muutenkin jalostaa teen makua siten, että teen maku on pehmeämpi ja makeampi.

Tämä tee

Tämän Fukamushi Kabusecha-tee on tuotettu Asatsuyu-lajikkeesta. Lajikkeen erikoisuus on poikkeuksellisen pehmeä ja umaminen maku, jonka takia sitä kuvaillaan lajikkeeksi, josta saadaan pitkään varjostettua Gyokuroa muistuttava maku ilman pitkää varjostamista. Monien voimakkaasti höyrytettyjen fukamushi-laatujen tapaan tässäkin teessä teenlehdet ovat hajonneet melko hienoksi puruksi. Tee toimii parhaiten haudutusastioissa, joissa on tiheä ja laakea siivilä. Tämä erä on poimittu keväällä 2022.

Maku

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2022)
Arviosi