Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2020 - Erä 2.)

Fukamushi Kabusecha on varjostettua teetä, joka on höyrytetty tavallista voimakkaammin antaen tuloksena uskomattoman kirkkaan vihreä värin sekä pehmeän ja makean maun. Tämä laatu on tuotettu Kagoshiman alueella Asatsuyu-lajikkeen pensaista, jonka maku on luontaisesti erittäin pehmeä. Tuloksena saadaan teetä joka on uskomattoman pehmeä ja umaminen. Tämä on toinen erämme 2020-sadosta ja poikkeaa hieman aiemmasta erästä.

Varastossa
SKU
t425
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Fukamushi Kabusecha (2020 - Erä 2.) - 50g
11,00 €
Fukamushi Kabusecha (2020 - Erä 2.) - 100g
21,00 €
Fukamushi Kabusecha (2020 - Erä 2.) - 250g
51,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa. Tarkalleen ottaen termi sencha tarkoittaa kaikkea haudutettavaa teetä. Erikoistyypit kuten gyokuro luokitellaan kuitenkin normaalisti omaksi teetyypikseen. Aikaisemmat poiminnat ovat yleisesti ottaen korkeampilaatuisia. Tämän lisäksi teepensaiden kasvuympäristö kokonaisuutena vaikuttaa teen makuun. Teenlehdet höyrytetään nopeasti poiminnan jälkeen mikä estää lehtien hapettumisen. Tämän jälkeen lehdet rullataan ja kuivataan. Korkealaatuinen sencha tarjoaa hienon yhdistelmän vegetaalista makeutta, mehevyyttä ja miellyttävää kitkeryyttä.

Kabusecha on sencha-teen erikoistyyppi. Teepensaat varjostetaan 2-3 viikoksi ennen teenlehtien poimintaa, jonka ansiosta teenlehtien väri tummenee lehtivihreän määrän lisääntymiseen seurauksena. Samalla teen maku muuttuu miedommaksi ja makeammaksi. Kabusecha-teen tuotanto vastaa Gyokuro-teetä, mutta varjostusaika on lyhyempi.

Fukamushi on usein sencha-teelaatujen nimissä näkyvä lisänimike, joka tarkoittaa sitä, että kaikkien japanilaisten vihreiden teelaatujen kohdalla tehtävä lehtien höyrytys on tehty tavallista pidempänä. Tämä vähentää teenlehtien kitkeryyttä ja muutenkin jalostaa teen makua siten, että teen maku on pehmeämpi ja makeampi.

Tämä tee

Tämän Fukamushi Kabusecha-tee on tuotettu Asatsuyu-lajikkeesta. Lajikkeen erikoisuus on poikkeuksellisen pehmeä ja umaminen maku, jonka takia sitä kuvaillaan lajikkeeksi, josta saadaan pitkään varjostettua Gyokuroa muistuttava maku ilman pitkää varjostamista. Monien voimakkaasti höyrytettyjen fukamushi-laatujen tapaan tässäkin teessä teenlehdet ovat hajonneet melko hienoksi puruksi. Tee toimii parhaiten haudutusastioissa, joissa on tiheä ja laakea siivilä. Tämä on toinen erämme 2020-sadosta ja poikkeaa hieman aiemmasta erästä.

Maku

Kuivan teen tuoksu on tummasävyisen marjainen ja raikkaan umaminen ja ruohoinen massa. Maljassa tuoksusta löytyy paahteista ja maanläheistä rehevää umamia sekä jopa hieman genmaichaa mieleen tuovaa ruokaisuutta. Maku alkaa upealla raikkaalla sävelellä joka tuo mieleen kuivien lehtien tumman marjaisan sävyn vegetaalisemmassa muodossa. Jälkimaussa raikkaus nousee esiin. Maku on sävykäs ja pehmeä. Se on enemmänkin usva makuja kuin selkeästi osiin jaettava kokonaisuus. Upean täyteläinen tee.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 2-3 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Jos teetä haudutetaan mukissa, reipas teelusikallinen lehtiä riittää. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Fukamushi Kabusecha - Asatsuyu (2020 - Erä 2.)
Arviosi