Fu Yuan Xing 2008 Zhang Xiang

2008 vuoden shu pu'er pienikokoisesta Menghain alueella kasvaneesta teenlehdestä. Teen nimi tarkoittaa Kamferin Tuoksua. Tee ei ole erityisen kamferintuoksuista, mutta se tarjoilee meheviä puun, kaakaon ja kaarnan sävyjä.

Varastossa
SKU
t557
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Fu Yuan Xing 2008 Zhang Xiang - 50g
8,50 €
Fu Yuan Xing 2008 Zhang Xiang - 357g kakku
52,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

2008 vuoden shu pu'er pienikokoisesta Menghain alueella kasvaneesta teenlehdestä. Teen nimi tarkoittaa Kamferin Tuoksua. Tee ei ole erityisen kamferintuoksuista, mutta se tarjoilee meheviä puun, kaakaon ja kaarnan sävyjä. Teemateriaali on plantaasiteetä ja tarjoilee varsin täyteläisen maun.

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Fu Yuan Xing 2008 Zhang Xiang
Arviosi