Enshi Yu Lu (2019)

Hubein maakunnassa Kiinassa tuotettu vihreä tee, joka on höyrytetty japanilaiseen tapaan. Teen nimi tarkoittaa Enshin Jadekastetta. Tämä laatu on 2019 kevätpoimintaa. Maku alkaa mineraalisena. Sitä kehystää kukkaiset ja ananasmaiset sävyt.

Varastossa
SKU
t357
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Enshi Yu Lu (2019) - 50g
10,00 €
Enshi Yu Lu (2019) - 100g
18,00 €
Enshi Yu Lu (2019) - 250g
43,00 €

Yleistä

Hubein maakunnassa ei tuoteta Kiinan kuuluisimpia vihreitä teelaatuja ja niinpä alueen teentuottajien on yritettävä hieman enemmän saadakseen myyntiä teelaaduilleen. Tuloksena on teelaatuja, jotka tarjoavat erittäin korkeaa laatua ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Mielenkiintoinen piirre maakunnan vihreissä teelaaduissa, erityisesti Enshin alueella tuotetuille on se, että teet höyrytetään japanilaiseen tapaan hapeuttumisen estämiseksi. Tämä ansiosta teet ovat kuin japanilaisen ja kiinalaisen vihreän teen hybridejä. Merkittävin näistä Enshin höyrytetyistä teelaaduista on Enshi Yu Lu - Enshin Jadekaste.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu huhtikuun alussa 2019. Lehti on keskikokoista ja sisältää joitain vaalean nukan peittämiä silmuja. Teen on tuottanut Hubei Enshi Qinjiang Tea Industry. Tuottaja on Enshin kaupungin alaisuudessa toimiva laitos eikä normaali yritys. Vierailimme tuottajan luona keväällä 2019 ja hankimme silloin myös tämän teen. Tuottaja ei käytä synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitusaineita teentuotannossaan. Tämän lisäksi teetarhoilla annetaan muiden kasvien kasvaa teepensaiden joukossa. Tuottajalla on myös modernit ja puhtaat tuotantotavat. Näiden tekijöiden takia, teessä on erittäin kompleksinen maku ja tuoksu.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on kepeän kukkainen ja hieman hedelmäinen. Haudutetun teen tuoksu on makean vegetaalinen ja kiinteän kukkainen. Maku alkaa mineraalisena. Sitä kehystää kukkaiset ja ananasmaiset sävyt. Jälkimaussa maku nousee ja tuntuu suun katossa. Maku on upean tiivis ja jälkimaku vahva ja pitkä.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Enshi Yu Lu (2019)
Arviosi