Enshi Yu Lu (2017)

Rating:
90% of 100

Hubein maakunnassa Kiinassa tuotettu vihreä tee, joka on höyrytetty japanilaiseen tapaan. Teen nimi tarkoittaa Enshin Jadekastetta. Tämä laatu koostuu isohkosta lehdestä, joka on upean aromaattinen ja pehmeän makuinen.

Varastossa
SKU
t162
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Enshi Yu Lu (2017) - 50g
Special Price 7,50 € Regular Price 10,00 €
Enshi Yu Lu (2017) - 100g
Special Price 14,25 € Regular Price 19,00 €
Enshi Yu Lu (2017) - 250g
Special Price 34,50 € Regular Price 46,00 €

Yleistä

Hubein maakunnassa ei tuoteta Kiinan kuuluisimpia vihreitä teelaatuja ja niinpä alueen teentuottajien on yritettävä hieman enemmän saadakseen myyntiä teelaaduilleen. Tuloksena on teelaatuja, jotka tarjoavat erittäin korkeaa laatua ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Mielenkiintoinen piirre maakunnan vihreissä teelaaduissa, erityisesti Enshin alueella tuotetuille on se, että teet höyrytetään japanilaiseen tapaan hapeuttumisen estämiseksi. Tämä ansiosta teet ovat kuin japanilaisen ja kiinalaisen vihreän teen hybridejä. Merkittävin näistä Enshin höyrytetyistä teelaaduista on Enshi Yu Lu - Enshin Jadekaste.

Tämä tee

Tämä tee on poimittu huhtikuun alussa 2017. Lehti on isohkoa, mutta tee on kuitenkin erittäin aromaattinen ja pehmeän makea maultaan. Teen on tuottanut Hubei Enshi Qinjiang Tea Industry. Tuottaja on Enshin kaupungin alaisuudessa toimiva laitos eikä normaali yritys. Vierailimme tuottajan luona keväällä 2017 ja hankimme silloin myös tämän teen. Tuottaja ei käytä synteettisiä torjunta-aineita tai lannoitusaineita teentuotannossaan. Tämän lisäksi teetarhoilla annetaan muiden kasvien kasvaa teepensaiden joukossa. Tuottajalla on myös modernit ja puhtaat tuotantotavat. Näiden tekijöiden takia, teessä on erittäin kompleksinen maku ja tuoksu. Voit katsella kuvia vierailultamme tässä Facebook-albumissa

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on orkideamainen ja makea. Haudutetun teen on mesimäisen orkideamainen. Teen maku on mineraalisen raikas. Se on samalla vehreä ja kukkaisen kepeä. Maku jatkuu voimakkaana nielaisemisen jälkeen. Sen maku tuntuu pureutuvan suun kattoon ja jää sinne raikkaana.

Hauduttaminen

Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä henkilöä kohden. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia, jos kannun koko on alle 500ml ja 2-4 minuuttia jos tilavuus on suurempi. Säädä lehtien määrää ja haudutuksen pituutta maun mukaan. Lehtiä voi usein hauduttaa muutaman kerran.

Muuta

Tässä alla maisteluvideo tämän teen 2016 vastaavasta poiminnasta. Haudutus lasiteekannussa sekä teepullossa.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Enshi Yu Lu (2017)
Arviosi