Emei Xue Ya (2019 - AAA)

Upea neulasmainen vihreä teelaatu Sichuanin maakunnan Emei-vuorelta. Neulasmaisessa teessä on paljon hienon untuvanpeittoisia silmuja. Maku on aluksi pehmeän maitoinen. Maun kehittyessä siihen kehittyy aluksi ituisuutta ja lisäksi villiä kukkaisuutta.

Varastossa
SKU
t356
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Emei Xue Ya (2019 - AAA) - 50g
14,00 €
Emei Xue Ya (2019 - AAA) - 100g
26,00 €

Yleistä

Emei on vuori Sichuanin maakunnan alankoalueen läntisellä reunalla Kiinassa. Vuori on kuuluisa, sillä sillä se linkittyy buddhalaisuuteen ja taistelulajien kehitykseen Kiinassa. Vuoren huippu on noin 3100 metrin korkeudessa. Vuorella tuotetaan erittäin hyvää vihreää teetä. Teentuotantoa vuorella on ollut ainakin yli 1300 vuoden ajan. Teetä kasvatetaan vuorella yli kilometrin korkeuteen asti. Korkeimmat teetilat ovat 1000 ja 1500 metrin välillä. Tuotettavista teelaaduista merkittävin on moderni teelaatu Zhu Ye Qing, joka on tuotetaan lajikkeesta, jonka lehdet ovat karvattomia ja kiiltävän vihreitä. Emei Xue Ya eli Emein Lumisilmu on vanhempi teelaatu. Ensimmäiset viittaukset Emei-vuorella kasvavaan vastaavaan teehen ovat yli tuhannen vuoden takaa, jolloin teen tuotantotapa oli erilainen kuin nykyään. Nimi Emei Xue Ya on ollut käytössä ainakin 800 vuoden ajan. Tee koostuu ohuen neulasmaisiksi rullatuista siluista ja lehdistä, joiden pinnalla on hienoa vaaleaa karvaa. Vaalea karva antaa teelle nimen Lumisilmu.

Tämä tee

Tämä Emei Xue Ya on poimittu maaliskuussa 2019. Se koostuu pienistä lehdistä ja silmuista, jotka on rullattu neulasmaisiksi. Lehtien joukosta löytyy paahtamisessa syntyviä vaaleita palloja, jotka koostuvat lehtien pinnalta irronneesta karvasta.

Maku

Kuivan teen tuoksu on vieno ja sävykkään voikukkainen. Haudutetun teen tuoksu on lämmin ja mehevän paahteinen. Se muistuttaa hieman höyrytettyjen vihannesten tuoksua. Samalla siinä on viljaista sävyä. Maku on aluksi pehmeän maitoinen. Maun kehittyessä siihen kehittyy aluksi ituisuutta ja lisäksi villiä kukkaisuutta. Maku on hieman karvas minkä ansiosta sen pituus on pitkä. Suutuntuma on tiheä.

Hauduttaminen

Tämä on aika voimakas vihreä tee joten lehtien määrä on hyvä säätää maun mukaan. Käytä noin 2g (ruokalusikallinen) lehtiä. Veden lämpötilan tulisi olla noin 80-90 astetta. Haudutuksen sopiva pituus on 1-2 minuuttia. Parametreja on sovitettava kun käytetään esim. suurikokoista yli puolen litran haudutusastiaa. Tällöin haudutuksen pituuden on oltava 2-4 minuuttia. Voit kysyä neuvoja vierailemalla teehuoneellamme tai ottamalla yhteyttä. Teestä saa useita haudutuksia erityisesti jos teekannun koko on pieni.

Katso tämän teen esittelyvideo alla. Tämä tee on julkaistu alunperin Teepolku KLUBIssa ja video on KLUBIn esittely tälle teelaadulle.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Emei Xue Ya (2019 - AAA)
Arviosi