Doomni GTGFOP1 Assam 2021

Doomnin teetilalla tuotettu Assamin musta tee. Tee on tuotettu kiinalaisista teepensaista, joka tekee teestä poikkeuksellisen pehmeän Assamin mittapuussa. Siitä löytyy klassiset Assamin teen punahedelmäiset sävyt sekä pumpulista makeutta.

Varastossa
SKU
t564
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Doomni GTGFOP1 Assam 2021 - 75g
7,50 €
Doomni GTGFOP1 Assam 2021 - 150g
14,00 €
Doomni GTGFOP1 Assam 2021 - 300g
26,00 €

Yleistä

Assam on Intian koillisosassa sijaitseva osavaltio. Alue on maailman maantieteellisesti suurin teenkasvatusalue ja suurin osa teestä kasvaa lähellä merenpinan tasoa. Maaperä on tulvatasangon hedelmällistä savimaata. Assamin liki tuhat teetarhaa sijaitsevat alueen läpi virtaavan Brahmaputra-joen molemmin puolin. Monsuunikaudella alueelle sataa jopa 250-300mm ja päivän korkein lämpötila kipuaa 40 asteeseen. Tässä kasvihuonemaisessa kosteudessa ja lämmössä tee saa mehevän maltaisen luonteen, mikä onkin Assamin teen yleisenä tunnuspiirteenä. Assamin alueen luontainen teepuulajike Camellia Sinensis var. Assamica pärjää täällä hyvin ja sen jämäkkä maku onkin maistettavissa suurimmassa osassa alueen teelaaduista. Tämä alalaji löydettiin alunperin Assamin sademetsistä.

Vuoden ensimmäinen poiminta eli first flush alkaa maaliskuussa ja jatkuu toukokuuhun asti. Nämä ovat maultaan herkempiä ja tuottavat vaaleampaa haudutettua teetä. Toukokuun ja kesäkuun aikana poimitaan usein alueen parhaimpana pidetty teesato eli second flush. Teen voimakkuus nousee first flushiin verrattuna ja haudutetun teen väri tummenee. Teessä on vähemmän vihreän teen makua. Parhaimmat laadut sisältävät suuria määriä kullanvärisiä kärkisilmuja ja toisen poiminnan aikana silmujen suhteellinen määrä on usein suurin. Toista satoa seuraa sateisempi kausi ja tämän aikana ja jälkeen poimitaan monsuunisato. Lehti on tällä ajalla suurempaa, mutta sen maun tiheys laskee. Tätä teetä käytetään usein erilaisten maustettujen sekoitusten tuottamiseen. Lokakuussa ja marraskuussa poimitaan vielä syyssatoa, jonka laadussa yhä näkyy lopuillaan olevan sadekauden vaikutus. Joulukuusta maaliskuuhun ei yleensä poimita teetä.

Tämä tee

Doomnin teetilalla tuotettu Assamin musta tee. Tee on tuotettu kiinalaisista teepensaista, joka tekee teestä poikkeuksellisen pehmeän Assamin mittapuussa. Siitä löytyy klassiset Assamin teen punahedelmäiset sävyt sekä pumpulista makeutta.

Maku

Kuivissa teenlehdissä on raikas ja makea tuoksu, jossa on hentoa nahkaisuutta. Haudutetuissa lehdissä paljastuu ero keskimääräiseen assamiin, tuoksu on pehmeän ja soljuvan hedelmäinen eikä juurikaan nahkaisen mausteinen. Maussa kitkeryys on melko vähäistä. Maku on laakea ja soljuva, hieman maltainen ja punahedelmäinen. Myös jälkimaku tuo mieleen kiinalaisen teen ollen pitkä, läpikuultava ja makeahko.

Hauduttaminen

Tämä tee on parhaimmillaan kun siitä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Doomni GTGFOP1 Assam 2021
Arviosi