Dong Fang Mei Ren (2020)

Tämä on thaimaalainen tulkinta taiwanilaisesta teelaadusta, jonka erityispiirre on hyönteispuremien aiheuttamat maun muutokset. Tässä thaimaalaisessa versiossa ei ole hyönteistenpuremia vaan maku on aikaansaatu hapettamisella. Tämä ei siis ole erityisen alkuperäinen versio tästä teestä, mutta se todellakin on erittäin maukas upeine hedelmäisine ja puisine sävyineen.

Ei varastossa
SKU
t386
Grouped product items
Tuotenimi
Dong Fang Mei Ren (2020) - 50g
7,50 €

Yleistä

Thaimaassa tuotetaan teetä lähinnä maan pohjoisimmassa Chiang Rai -provinssissa. Teentuotannon saapuminen Thaimaahan tapahtui Kiinan sisällissodan jälkimainingeissa. Kommunisteja vastustavia Yunnanilaisia Kuomintangin joukkoja pakeni Kiinasta Burmaan vuonna 1949. Tämä ryhmä hajosi lopulta pienempiin ryhmiin, joista osa asettui asumaan Thaimaan pohjoisosaan. Teenviljelyä harjoittavat lähinnä tämän ryhmän jälkeläiset. Pohjois-Thaimaan teet ovat Taiwanilaisista teepensaslajikkeista tuotettua korkean vuoriston teetä. Myös käsittelymenetelmät ovat Taiwanilaiselle teelle tyypillisiä. Tärkeimmät lajikkeet ovat nro. 12, joka tunnetaan myös nimellä Jin Xuan sekä nro. 17, jota kutsutaan myös nimillä Qingxin ja Luanze.

Tämä tee

Tämä tee on tuotettu Chiang Rai -provinssin Mae Salongin(nyk. Santikhiri) kylässä vuodenvaihteessa 2019-2020. Kylä sijaitsee noin 1600 metrin korkeudella. Tämä tee on tuottajan tulkinta taiwanilaisesta Dong Fang Mei Ren -teestä, joka on hyönteistenpurema wulong-teelaatu. Tässä teessä ei ole hyönteistenpuremia ja efekti on aikaansaatu enemmänkin hapettamalla hieman GABA-teen tapaan.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kuin suoraan karkkikaupan hyllystä. Siinä on hedelmäkarkkimaista makeutta ja hieman kuivempaa tumman puun sävyä. Maljassa tuoksu on myös upean intensiivinen. Se yhdistelee kuivattujen hedelmien imelää sävyä, hienostuneita kukkien tuoksuja ja hentoa tummaa puuta. Maku seuraa läheisesti tätä teemaa. Hedelmien ja kukkien sävyt kestävät pitkään jälkimakuun ja välillä esiin nousee mineraalisia sävyjä, hentoa nahkaa ja puun sävyjä. Upean luonteikas ja hienostunut tee.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dong Fang Mei Ren (2020)
Arviosi