Dian Hong Jin Ya (2022)

Tämä Yunnanin maakunnan Dian Hong -musta tee, lisänimeltään Jin Ya eli Kultasilmu, koostuu avautumattomista silmuista ja pienimmistä lehdistä. Tee tarjoilee klassisia Dian Hongin sävyjä eli hunajaista viljaisuutta ja hieman hedelmää.

Varastossa
SKU
t562
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dian Hong Jin Ya (2022) - 50g
8,00 €
Dian Hong Jin Ya (2022) - 100g
15,00 €
Dian Hong Jin Ya (2022) - 200g
29,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu Licang-prefektuurin Fengqing-piirikunnassa keväällä 2022. Piirikunta on erityisen tunnettu Dian Hong -teestään. Tämä laatu, lisänimeltään Jin Ya eli Kultasilmu, koostuu avautumattomista silmuista ja pienimmistä lehdistä. Tee tarjoilee klassisia Dian Hongin sävyjä eli hunajaista viljaisuutta ja hieman hedelmää.

Maku

Tee tarjoilee Dian Hong -teen klassisia sävyjä: hunajaa, ohramallasta, etäistä hedelmäisyyttä ja välillä hieman nahkan sävyjä. Tässä teessä on täyteläisistä sävyistä huolimatta varsin raikas maku.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dian Hong Jin Ya (2022)
Arviosi