Dian Hong Jin Hao (2017)

Rating:
70% of 100

Tämä Dian Hong Jin Hao eli käännettynä Kultahius koostuu suorista kokonaisista lehdistä, joiden pinnalla on kultaista karvaa. Teen on maltainen ja punehedelmäinen sekä rouhean leipäinen.

Varastossa
SKU
t210
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dian Hong Jin Hao - 50g
6,50 €
Dian Hong Jin Hao - 100g
12,00 €
Dian Hong Jin Hao - 250g
28,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on lisänimeltään Jin Hao eli kultahius. Tee koostuu suoraksi rullatuista lehdistä ja silmuista, joiden pinnalla kasvava hieno karva näkyy kuivassa teessä kultaisena. Tee on poimittu keväällä 2017.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on täyteläinen, maltainen, hieman punahedelmäinen ja lämpimän puinen. Haudutetun teen tuoksu on turpea, mineraalinen ja makea. Tuoksusta löytyy juuri paistetun leivän tuoksua. Teen tuntuma suussa on öljyinen. Maku on aluksi mineraalinen. Siitä löytyy paahteista sävyä. Maussa on mielenkiintoista sävyä jota voisi kuvailla marjaisen tai yrttisen puiseksi.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dian Hong Jin Hao (2017)
Arviosi