Dian Hong - Hong Mao Feng (2018)

Dian Hong on Yunnanin maakunnan musta tee, joka tunnetaan hunajaisesta pehmeydestä ja maltaisista sävyistä. Tämä Hong Mao Feng -lisänimellä varustettu laatu koostuu kullankeltaisista silmuista ja pienistä lehdistä. Se on kaakaoinen ja paahteisen leipäinen.

Varastossa
SKU
t255
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dian Hong - Hong Mao Feng - 50g
6,50 €
Dian Hong - Hong Mao Feng - 100g
12,00 €
Dian Hong - Hong Mao Feng - 250g
28,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on lisänimeltään Hong Mao Feng eli Punainen Untuvakärki. Tee koostuu tummista lehdistä ja silmuista, joiden pinnalla kasvava hieno karva näkyy kuivassa teessä kultaisena. Tee on poimittu keväällä 2018.

Maku

Teenlehtien tuoksu on kuivan kaakaoinen. Haudutetun teen tuoksu on lämpimänjust paahteinen ja leipäinen. Maku on välittömän raikas ja punahedelmäinen. Suutuntuma on öljyinen ja paksu. Maussa on lisäksi selkeä mineraalinen taustasävy sekä kuivaa kaakaota. Runsas ja samalla hienostunut musta tee.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dian Hong - Hong Mao Feng (2018)
Arviosi