Dian Hong (2018 - AAA)

Rating:
90% of 100

Tämä on huippulaatuinen Dian Hong 2018 keväältä. Teen maku on kirpeä raikkaudessaan. Maussa on mineraalisuutta ja kevyitä tuoreen puun sävyjä. Tee tuntuu lisäävän suun pintojen verenkiertoa luoden kihelmöivän tunteen.

Varastossa
SKU
t279
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dian Hong (2018 - AAA) - 50g
10,00 €
Dian Hong (2018 - AAA) - 100g
19,00 €
Dian Hong (2018 - AAA) - 250g
46,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu pienilehtisestä lajikkeesta. Kullanvärisiä silmuja on teessä melko suuri määrä. Tee on poimittu keväällä 2018.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on kuivan puinen. Lehtien kostuessa ne vapauttavat kermaisen paahteisen ja hieman kaakaoisen tuoksun. Haudutettujen lehtien tuoksussa on enemmän kuivattuja hedelmiä ja punaisia marjoja kuten karpaloa. Puun sävy muuttuu tuoreemmaksi. Haudutetun teen tuoksu on mineraalinen ja lämpimän puinen. Teen maku on kirpeä raikkaudessaan. Tämän tunteen jäljessä tulee mineraalisuutta ja kevyitä tuoreen puun sävyjä. Pieni lehtikoko antaa tälle teelle erittäin pirteän ja raikkaan luonteen, joka tuntuu suun etuosassa ja katossa. Se muistuttaa joitain pienilehtisiä vihreitä teelaatuja tunteeltaan, vaikka maut ovatkin erilaiset. Tee tuntuu lisäävän suun pintojen verenkiertoa luoden kihelmöivän tunteen.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dian Hong (2018 - AAA)
Arviosi