Dejoo STGFOP1 Assam (2021)

Tämä Assamin musta tee on tuotettu Dejoon teetilalla. Se tarjoilee Assamin teelle luontaisia nahkaisia, punahedelmäisiä ja maltaisiä sävyjä. Se erottuu edukseen monesta muusta Assamin teestä ollen mukavan makea ja tarjoten raikkaan eloisan jälkimaun.

Varastossa
SKU
t490
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Dejoo STGFOP1 Assam (2021) - 75g
7,50 €
Dejoo STGFOP1 Assam (2021) - 150g
14,00 €
Dejoo STGFOP1 Assam (2021) - 300g
26,00 €

Yleistä

Assam on Intian koillisosassa sijaitseva osavaltio. Alue on maailman maantieteellisesti suurin teenkasvatusalue ja suurin osa teestä kasvaa lähellä merenpinan tasoa. Maaperä on tulvatasangon hedelmällistä savimaata. Assamin liki tuhat teetarhaa sijaitsevat alueen läpi virtaavan Brahmaputra-joen molemmin puolin. Monsuunikaudella alueelle sataa jopa 250-300mm ja päivän korkein lämpötila kipuaa 40 asteeseen. Tässä kasvihuonemaisessa kosteudessa ja lämmössä tee saa mehevän maltaisen luonteen, mikä onkin Assamin teen yleisenä tunnuspiirteenä. Assamin alueen luontainen teepuulajike Camellia Sinensis var. Assamica pärjää täällä hyvin ja sen jämäkkä maku onkin maistettavissa suurimmassa osassa alueen teelaaduista. Tämä alalaji löydettiin alunperin Assamin sademetsistä.

Vuoden ensimmäinen poiminta eli first flush alkaa maaliskuussa ja jatkuu toukokuuhun asti. Nämä ovat maultaan herkempiä ja tuottavat vaaleampaa haudutettua teetä. Toukokuun ja kesäkuun aikana poimitaan usein alueen parhaimpana pidetty teesato eli second flush. Teen voimakkuus nousee first flushiin verrattuna ja haudutetun teen väri tummenee. Teessä on vähemmän vihreän teen makua. Parhaimmat laadut sisältävät suuria määriä kullanvärisiä kärkisilmuja ja toisen poiminnan aikana silmujen suhteellinen määrä on usein suurin. Toista satoa seuraa sateisempi kausi ja tämän aikana ja jälkeen poimitaan monsuunisato. Lehti on tällä ajalla suurempaa, mutta sen maun tiheys laskee. Tätä teetä käytetään usein erilaisten maustettujen sekoitusten tuottamiseen. Lokakuussa ja marraskuussa poimitaan vielä syyssatoa, jonka laadussa yhä näkyy lopuillaan olevan sadekauden vaikutus. Joulukuusta maaliskuuhun ei yleensä poimita teetä.

Tämä tee

Tämä Assamin musta tee on Dejoon teetilalta. Teetila sijaitsee noin 400 metrin korkeudessa. Teen laatuluokitus STGFOP1 tarkoittaa käytännössä sitä, että lehti on pienehköä ja sisältää reippaasti teepensaan avautumattomia silmuja. Teessä on klassiset Assamin mustan teen sävyt, kuten nahkaa, punahedelmää ja maltaisuutta. Tämän lisäksi tee tarjoileem mukavasti raikkautta tuovaa makeutta ja eloisan jälkimaun.

Maku

Kuivassa teessä on Assamin omaleimaiset sävyt - nahkaisuutta ja imelää punaista hedelmää. Maljassa tuoksu on kuivattujen hedelmien sävyjä sekä reipasta maltaisuutta sekä puuta ja hunajaa. Maussa on Assameille tyypillinen hieman kiristävä tanniininen sävy, mutta se on sopivasti mitoitettu teen muihin makuihin nähden, sillä teessä on mukavasti raikasta makeutta. Jälkimaussa esiin nousee taas kuivattua hedelmää, hieman tupakkaisuutta ja puisia piirteitä. Maku soljuu mukavasti joka tuo teehen eloa.

Hauduttaminen

Tämä tee on parhaimmillaan kun siitä tekee yhden hieman pidemmän haudutuksen eikä lehtiä hauduteta uudestaan. Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dejoo STGFOP1 Assam (2021)
Arviosi