Dehong Yun Zhi 2008 Ye Sheng Lao Cha 100g (Sheng pu'er)

Tämän teen on tuottanut Dehong-prefektuurin teentuottaja Dehong Yun Zhi. Tee on 2008 satoa ja nimi Ye Sheng Lao Cha tarkoittaa Villien Puiden Vanhaa Teetä. Tee on puristettu 100g kiekon muotoon. Tee tarjoilee mukavasti syvyyttä ja makeutta. Välittöminä sävyinä on kevyttä savuisuutta ja nahkaisuutta ja tämän taustalla juuresmaista makeutta.

16,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t476

Yleistä

Dehongin prefektuuri on kenties vähiten tunnettu kuuden merkittävän pu'er-teetä tuottavan Yunnanin prefektuurin joukossa. Alueella ei ole montaakaan tunnettua tuottajaa eikä oikeastaan erityisen kuuluisia teentuotantoalueitakaan. Ehkä juuri tämän takia Dehongin teet ovat usein varsin maukkaita silloin kun niitä on saatavilla. Dehongin prefektuurilla on laaja raja Burman kanssa. Lähimmät muut prefektuurit ovat Baoshan, Lincang ja Dali, ja Dehongin tee onkin maullisesti lähimpänä näiden teetä.

Tämä tee

Tämän teen on tuottanut Dehong-prefektuurin teentuottaja Dehong Yun Zhi. Tee on 2008 satoa ja nimi Ye Sheng Lao Cha tarkoittaa Villien Puiden Vanhaa Teetä. Lehtimateriaali on melko monipuolista ja sisältää kookkaita oksia, joka voisi viitata villiteehen. On kuitenkin vaikea olla varma teen alkuperästä. Tee on puristettu 100g kiekon muotoon. Puristuksen kovuus vaihtelee melko paljon kiekkojen eri osissa. Tee tarjoilee mukavasti syvyyttä ja makeutta. Välittöminä sävyinä on kevyttä savuisuutta ja nahkaisuutta ja tämän taustalla juuresmaista makeutta.

Maku

Tarkemmat kuvaukset ohiesessa videossa.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dehong Yun Zhi 2008 Ye Sheng Lao Cha 100g (Sheng pu'er)
Arviosi