Dehong Yun Zhi 1999 Ye Sheng Lao Cha 100g (Shu pu'er)
Tämän teen on tuottanut Dehong-prefektuurin teentuottaja Dehong Yun Zhi. Tee on 1999 satoa ja nimi Ye Sheng Lao Cha tarkoittaa Villien Puiden Vanhaa Teetä. Tee on puristettu 100g kiekon muotoon. Tämä tee on shu pu'eria ja se vaikuttaa olevan reseptiä missä on käytetty eri tasoille fermentoitua teetä. Maku on täyteläinen ja tiheä Luonteikkaan voimakas shu pu'er!
Yleistä
Dehongin prefektuuri on kenties vähiten tunnettu kuuden merkittävän pu'er-teetä tuottavan Yunnanin prefektuurin joukossa. Alueella ei ole montaakaan tunnettua tuottajaa eikä oikeastaan erityisen kuuluisia teentuotantoalueitakaan. Ehkä juuri tämän takia Dehongin teet ovat usein varsin maukkaita silloin kun niitä on saatavilla. Dehongin prefektuurilla on laaja raja Burman kanssa. Lähimmät muut prefektuurit ovat Baoshan, Lincang ja Dali, ja Dehongin tee onkin maullisesti lähimpänä näiden teetä.
Tämä tee
Tämän teen on tuottanut Dehong-prefektuurin teentuottaja Dehong Yun Zhi. Tee on 1999 satoa ja nimi Ye Sheng Lao Cha tarkoittaa Villien Puiden Vanhaa Teetä. Tee on puristettu 100g kiekon muotoon. Tämä tee on shu pu'eria ja se vaikuttaa olevan reseptiä missä on käytetty eri tasoille fermentoitua teetä. Maku on täyteläinen ja tiheä Luonteikkaan voimakas shu pu'er!
Maku
Tarkemmat kuvaukset ohiesessa videossa.
Hauduttaminen
Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
Katso tämän teen videoesittely Teepolun Youtube-kanavalla: