Dehong Wuliang Cha Chang 1999 Aomen Huigui Jinian Bing

Rating:
90% of 100

Tämä shu pu'er on vuonna 1999 tuotettu muistoteeksi Macaun saaren palauttamisesta Kiinalle vuonna 1999. Tässä on joissain pu'ereissa esiintyvää ratapölkkyjen tai vanhojen puulaivojen tuoksua.

Varastossa
SKU
t212
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
1999 Aomen Huigui Jinian Bing - 50g
13,00 €
1999 Aomen Huigui Jinian Bing - 500g
89,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on vuonna 1999 tuotettu muistoteeksi Macaun saaren palauttamisesta Kiinalle vuonna 1999. Kakku on puristettu ilman normaalia kangaspussia jonka takia kakun reunat ovat suorat. Yhden kakun paino on epätavallinen 500g normaalin 357 tai 400 gramman sijaan. Teen on tuottanut Dehong Wuliang Cha Chang. Teessä on shu pu'eriksi poikkeuksellisen paljon vanhan sheng pu'erin sävyjä kuten tervaisuutta ja puuta.

Maku

Kuivana teen tuoksu on mehevän puinen, tervainen ja metallinen. Tässä on joissain pu'ereissa esiintyvää ratapölkkyjen tai vanhojen puulaivojen tuoksua. Haudutetun teen tuoksussa on shu pu'erin piirteitä tietyn turpeisuuden muodossa, mutta myös paljon kiinteää puumaisuutta sekä hieman savua ja tervaa. Teen maku on aluksi mineraalinen ja puinen. Siinä on shu pu'erin mineraalista makeutta sekä kevyttä savua ja hieman puuta. Maku jatkuu saumattomasti jälkimakuun ja tee raikastaa suun kattoa. Tässä shu pu'erissa on tavallaan hienosti shu pu'erin ja sheng pu'erin piirteet yhdessä. Maku on poikkeuksellisen jatkuva ja tiivis shu pu'eriksi ja siinä on piirteitä joita löytyy laadukkaista vanhoista sheng pu'ereista.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dehong Wuliang Cha Chang 1999 Aomen Huigui Jinian Bing
Arviosi