Dehong Wuliang 2016 Mei Hua Bing Cha

Tämän 2016 vuoden shu pu'erin nimi on Mei Hua Bing Cha eli Kirsikankukka Kakkutee. Nimi tulee puristetussa teessä olevaan kirsikankukan kohokuvioon. Tee tulee 100g kokoisissa kiekoissa, jotka muistuttavat kooltaan jääkiekkoa. Tee koostuu värikkäästä lehtimateriaalista. Joukossa on vanhempaa lehteä ja oksia. Maku on rustiikkisen kaarnainen ja turpeinen. Mukava arkikäyttöön sopiva shu pu'er.

Ei varastossa
SKU
t501
Grouped product items
Tuotenimi
Mei Hua Bing Cha 2016 - 100g kakku
13,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän shu pu'er-teen on tuottanut Dehongin prefektuurin teentuottaja Dehong Wuliang. Teen nimi on Mei Hua Bing Cha eli Kirsikankukka Kakkutee. Nimi tulee puristetussa teessä olevaan kirsikankukan kohokuvioon. Tee on tuotettu vuonna 2016 ja tulee 100g kokoisissa kiekoissa, jotka muistuttavat kooltaan jääkiekkoa. Näitä on yhdessä putkessa 5kpl pakattuna paperiin ja bambukuoreen. Toimitamme yksittäiset 100g kiekot erikseen pakattuna. Tee koostuu värikkäästä lehtimateriaalista. Joukossa on vanhempaa lehteä ja oksia. Maku on rustiikkisen kaarnainen ja turpeinen. Mukava arkikäyttöön sopiva shu pu'er.

Maku

Katso tarkemmat kuvaukset oheisesta videosta.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Tämä tee on esitelty Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa Youtubessa. Katso esittely täällä:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Dehong Wuliang 2016 Mei Hua Bing Cha
Arviosi