De Zhong Hu (260ml)

Tämän Yixingin teekannun malli on De Zhong Hu. Tämän erittäin korkealaatuisen teekannun on työstänyt kellertävästä Ben Shan Duan Ni -savesta keraamikko Wan Jun Feng. Kuvissa oleva yksilö, jossa bambukaiverrukset, on myyty, mutta saatavilla on täysin vastaava yksilö, jossa on lotus-aiheinen kaiverrus.

310,00 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
yx6

Tämä erittäin korkealaatuinen Yixingin teekannu on keraamikko Wan Jun Fengin käsialaa. Keraamikko on syntynyt vuonna 1975.

Teekannun malli on De Zhong Hu. Hu tarkoittaa teekannua, De hyvettä ja Zhong soittokelloa. Teekannun nimen voisi siis kääntää muotoon Hyveen Kello Teekannu.

Kuvissa oleva yksilö, jossa bambukaiverrukset, on myyty, mutta saatavilla on täysin vastaava yksilö, jossa on lotus-aiheinen kaiverrus.

Teekannu on työstetty Ben Shan Duan Ni -savesta. Tämä savi on kellertävän väristä. Lisätietona savilaadusta on lisäksi se, että se on nostettu ns. vanhasta kaivannosta (Yuan Kuang). Savilaatu on poikkeuksellisen vivahteikas. Siinä on erikoista läpikuultavuutta, jonka saa aikaan kellertävän saven joukossa olevat eriväriset partikkelit. Savi on hienoimmasta päästä mihin olemme törmänneet. Kannun tilavuus on noin 260ml eli tämä on melko kookas gongfu-teekannu. Teekannu on kokonaan käsin tehtyä tyyppiä, minkä merkiksi keraamikko on lyönyt leimansa myös kannun vaipan sisäpintaan. Tässä on ajatuksena se, että ns. puoliksi käsintehtyyn teekannuun, jossa vaipan muotoilemiseksi on käytetty apuna muottia, ei pystytä sisäpintaan laittamaan keraamikon leimaa. Teekannussa on nokan takana olevassa seinässä yhdeksästä reiästä koostuva siivilä. Hankimme vain yhden kappaleen tätä korkealaatuista kannua kesällä 2015. Teekannu on koristeltu bambuteemaisella kaiverruksella. Toisella puolella on kalligrafia. Kaiverrusten laatu on korkea ja vastaa teekannun yleislaatua.

Teekannu on erityisen korkealaatuinen. Keraamikon tyyli on erittäin vähäeleinen ja vaivaton, mutta samalla erittäin ilmaisuvoimainen. Teekannussa yhdistyvät vakaasti tehdyt terävät linjat ja pehmeät muodot. Kokonaisuus on erittäin vakaa ja tyylikäs. Yksityiskohdat ovat huolellisesti toteutettu eivätkä ne missään kohdin taistele kokonaisuutta vastaan. Teekannusta huokuu keraamikon epätavanomainen kyky ja näkemys.

Toimitamme teekannun keraamikon käsinkirjoittaman ja leimaaman aitoustodistuksen kera.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:De Zhong Hu (260ml)
Arviosi