Da Ye Dian Hong (2018)

Dian Hong on Yunnanin maakunnan musta tee, joka tunnetaan hunajaisesta pehmeydestä ja maltaisista sävyistä. Tämä Dian Hong on poimittu suurilehtisenä kuten pu'er-tee. Suurempi lehtikoko tekee teen mausta lempeän, mutta samalla pitkän. Maku on täyteläinen ja samettinen. Siinä on kuivattujen karpaloiden marjaisuutta.

Varastossa
SKU
t282
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Da Ye Dian Hong (2018) - 50g
8,00 €
Da Ye Dian Hong (2018) - 100g
15,00 €
Da Ye Dian Hong (2018) - 250g
36,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu suurilehtisenä kuten pu'er-tee. Suurempi lehtikoko tekee teen mausta lempeän, mutta samalla pitkän. Tee on poimittu keväällä 2018.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksu on hunajainen, keksimäinen, syvän puinen ja hieman punahedelmäinen. Haudutettujen teenlehtien tuoksu on intensiivisen puinen ja punahedelmäinen ja mineraalinen. Tuoksun puumaisuus on eksoottista tummanpunertavaa puuta, ehkäpä mahonkia. Maku alkaa mineraalisen puisena. Maku on täyteläinen ja samettinen. Siinä on kuivattujen karpaloiden marjaisuutta. Teen jälkimaussa huomaa teen paksuuden ja kantavuuden, sillä se leijuu suussa pitkään nielaisun jälkeen kuin usva vuorilla.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Da Ye Dian Hong (2018)
Arviosi