Da Xue Shan Ya Bao (2021)

Yunnanin Lincang-prefektuurissa Da Xue Shanin eli Ison Lumivuoren villien teepuiden kevään ensimmäisistä silmuista tuotettu valkoinen tee. Villin hurmaavat sellerimäiset ja puutarhamarjaiset sävyt ja valtava jälkimaku.

Varastossa
SKU
t463
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Da Xue Shan Ya Bao (2021) - 20g
9,00 €
Da Xue Shan Ya Bao (2021) - 40g
16,00 €
Da Xue Shan Ya Bao (2021) - 80g
30,00 €

Yleistä

Ya Bao -teetä tuottavat pu'er-teen tuottajat Yunnanin maakunnassa. Se tuotetaan varhain keväällä poimimalla villiteelajikkeen puista varhain keväällä muodostuneet silmut sekä silmuja suojelevat kuoret. Tämä kuori-silmu-setti yksinkertaisesti kuivataan auringonvalossa. Tämä pelkistetty tuotantotapa asettaisi Ya Baon normaalisti valkoiseksi teeksi, mutta koska tee tuotetaan Yunnanin maakunnassa lajikkeista, joista normaalisti tuotetaan pu'er-teetä, on Ya Bao myös tavallaan pu'er-teetä. Ya Baon maku ei ole tyypillisesti yhtä voimakas kuin täysikasvuisista lehdistä tuotettu pu'er-tee, mutta maussa on kyllä yhtäläisyyttä. Ya Bao -tee on hyvin joustava hauduttamisen suhteen - se ei kitkeröidy sata-asteisessa vedessä vaikka haudutus olisi pitkäkin.

Tämä tee

Tämä ya bao on kasvanut Lincangin prefektuurissa Yunnanissa Da Xue Shanilla eli Suurella Lumivuorella. Tee on poimittu vuoren teepuista varhain keväällä 2021.

Maku

Teesilmuissa on uhkean sellerimäiset ja puutarhamarjaiset sävyt. Jälkimaku on uskomattoman pysyvä ja pitkä.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli n. 2 ruokalusikallista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin minuutin. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 20-30 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittely Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Da Xue Shan Ya Bao (2021)
Arviosi