Da Sui Tang 2019 Long Tang Xiao Bing
2019 syyssadon sheng pu'er Myanmarin Kokang-alueelta läheltä Kiinan rajaa. Lehtikoko on suuri. Tee tarjoilee voimakasta tuoreen puista makua. Saatavilla kokonaisia 200g kakkuja ja 35g näyte-erää pussitettuna.
Yleistä
Villejä teepuita kasvaa Yunnanin lisäksi myös Kiinan eteläisissä naapurimaissa kuten Thaimaassa, Laosissa ja Myanmarissa. Näiden maiden alueilla tuotetaan pu'er-teetä muistuttavaa teetä.
Tämä tee
Tee on 2019 syyssadosta Kokangin alueelta Myanmarin Shan-osavaltiosta. Tee on tuottajan mukaan vanhoista puista poimittua ja maku on kyllä sen mukainen. Lehtikoko on suurta ja värin perusteella siinä on villilajien lehtimateriaalia.
Maku
Katso tarkemmat makukuvaukset oheisesta videosta.
Hauduttaminen
Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.
Teen esittelyvideo Teepolun Kiekkomaailma-videosarjassa: