Da Shu Dian Hong (2018)

Dian Hong on Yunnanin maakunnan musta tee, joka tunnetaan hunajaisesta pehmeydestä ja maltaisista sävyistä. Tämä Dian Hong on poimittu teepuista eli vanhemmista teekasveista. Maku on tästä syystä aluksi mieto ja hitaasti saapuva, mutta vauhtiin päästyään se on pitkä ja luonteikas. Mausta erottuu ruisleipäistä sävyä, maltaisuutta, mineraalisuutta, tummaa puuta sekä hentoa kanelia.

Varastossa
SKU
t274
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Da Shu Dian Hong (2018) - 50g
9,00 €
Da Shu Dian Hong (2018) - 100g
17,00 €
Da Shu Dian Hong (2018) - 250g
41,00 €

Yleistä

Teen ystävien keskuudessa Yunnanin maakunta tunnetaan ehkä parhaiten poikkeuksellisesta Pu'er-teestään. Tämä tyypillisesti kakuiksi puristettu tummiin teelaatuihin luokiteltu tee tuotetaan maakunnan paikallisesta teepuulajikkeesta, jota paikalliset kutsuvat nimellä daye. Tästä samasta isolehtisestä teepuulajikkeesta tuotetaan myös Yunnanin punaiset teet eli länsimaisittain mustat teet. Näistä Yunnanin mustista teelaaduista merkittävin on Dian Hong. Teen nimi tarkoittaa yksinkertaisesti Yunnanin punaista, sillä sana dian on Yunnanin maakunnasta käytettävä lyhyt nimitys ja hong tarkoittaa punaista. Dian Hong -teet ovat taitavasti poimittuja ja käsiteltyjä neulasmaisia teelaatuja, jotka jakavat Pu'er-teelaaduille ominaisen pehmeän ja mehevän perusluonteen. Hapettaminen antaa Dian Hongille kuitenkin ainutlaatuisen lämpimän maltaisen ja hunajaisen makeuden.

Tämä tee

Tämä Dian Hong on poimittu teepuista eli ts. vanhemmista teekasveista - Da Shu. Tee koostuu tummista lehdistä ja silmuista, joiden pinnalla kasvava hieno karva näkyy kuivassa teessä kultaisena. Tee on poimittu keväällä 2018.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kuivan mausteinen ja hieman ruisleipäinen. Ruisleipäinen sävy korostuu kun teenlehdet kostuttaa. Haudutetun teen tuoksu on miedohko ja raikas. Maku saapuu mietona ja mineraalisena. Keskimääräinen Dian Hong on alusta lähtien melko täyteläinen. Tässä vanhojen puiden vaikutus on maun hitaus ja alun mietous. Jälkimaussa mineraalinen raikkauden pituus ja jatkuvuus korostuu. Mausta erottuu ruisleipäistä sävyä, maltaisuutta, mineraalisuutta, tummaa puuta sekä hentoa kanelia. Teen maku on laakea, pitkä ja lempeä.

Hauduttaminen

Dian Hong on hauduttamisen kannalta hyvin vaivaton tee. Käytä reipas ruokalusikallinen (2-3g) lehtiä. Kasvata määrää hieman jos teetä halutaan useammalle nauttijalle. Teeveden pitäisi olla 100-asteista. Jos teetä haudutetaan pienessä alle 500ml teekannussa, haudutuksen pituus on 1-3 minuuttia, jolloin lehdistä saa muutamia haudutuksia. Suuremmassa kannussa haudutuksen pituuden on oltava pidempi, 3-5 minuuttia, jolloin haudutuksia tulee 1-2.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Da Shu Dian Hong (2018)
Arviosi