Cui Yu Wulong (2021)

Tämä kevytpaahtoinen wulong on tuotettu Cui Yu -lajikkeen pensaista Yunnanin maakunnassa Baoshan-prefektuurissa keväällä 2021. Maussa on voikeksistä sävyä, kukkeutta ja yhä hieman paahteista mausteisuutta.

Varastossa
SKU
t470
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Cui Yu Wulong (2021) - 50g
7,50 €
Cui Yu Wulong (2021) - 100g
14,00 €
Cui Yu Wulong (2021) - 200g
26,00 €

Yleistä

Yunnanin maakunta on paremmin tunnettu Dian Hong -mustasta teestä sekä pu'er-teestä. Tämän lisäksi maakunnassa tuotetaan mm. valkoista, wulong ja vihreää teetä.

Tämä tee

Tämä kevytpaahtoinen wulong on tuotettu Cui Yu -lajikkeen pensaista Yunnanin maakunnassa Baoshan-prefektuurissa keväällä 2021. Teen tuotannossa ei olla käytetty synteettisiä torjunta-aineita. Cui Yu -lajike on Taiwanissa 80-luvun alussa kehitetty lajike, joka ei tällä hetkellä ole yleisimpiä lajikkeita, mutta kuitenkin melko laajassa käytössä. Sitä on monin paikoi korvattu toisilla lajikkeilla kuten Si Ji Chunilla, joka kestää vaihtelevia sääoloja paremmin.

Maku

Kuivien teenlehtien tuoksussa on rehevää kukkaisuutta ja hieman mausteista paahteisuutta. Maussa on voikeksistä sävyä, kukkeutta ja yhä hieman paahteista mausteisuutta. Teenlehtien hapetusaste antaa maulle kypsää sävyä, joka tekee teestä hieman kypsemmän makuisen kuin suurin osa vaaleista wulongeista.

Hauduttaminen

Tämä tee voidaan muiden wulong-teelaatujen tapaan hauduttaa saviteekannussa, mutta jos pitää erityisesti herkistä kukkeista aromeista, toimii lasinen tai posliininen astia paremmin. Hauduttamiseen käytetään sata-asteista vettä. Jos käytössä on yli 500ml tilavuuksinen teekannu, voidaan lehtiä käyttää 3-4g eli noin ruokalusikallinen. Lehtiä haudutetaan 2-3 minuuttia. Jos käytössä on pienikokoinen(50-300ml) teekannu, jota voidaan käyttää gongfu-hauduttamiseen, lehtien määrä on noin 3-4g 100ml kohden. Haudusten pituus on 20-30 sekuntia. Ensimmäisen haudutuksen voi tehdä pidempänä, sillä kuivista lehdistä ei aluksi haudu tehokkaasti makuaineita.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Cui Yu Wulong (2021)
Arviosi