CNNP 2002 Yunnan Tuo Cha - Jia Ji

Tämä 2002 vuoden shu pu'er edustaa palaa pu'er-historiaa. Tee on tuotettu valtiollisen pu'er-tuotannon aikaisella tyylillä ja tämä myös tuoksuu ja maistuu teessä. Se tarjoilee tyylikkäitä mausteisiä sävyjä sekä mukavaa raikkautta.

Varastossa
SKU
t541
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
CNNP 2002 Yunnan Tuo Cha - Jia Ji - 50g
9,00 €
CNNP 2002 Yunnan Tuo Cha - Jia Ji - 250g tuo cha
39,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä 2002 shu pu'er on tuotettu valtiollisen pu'er-tuotannon aikaisella brändäyksellä. Tästä kertoo paperin keskellä oleva ns. Ba Zhong -logo. Tee tulee 250g tuo chan muodossa ja teen nimi on yksinkertaisesti Yunnan Tuo Cha. Tämän lisäksi paperissa on laatumääritys "Jia Ji" joka normaalisti edustaa korkeaa keskitasoista tuotetta. Teen tuottaneesta tehtaasta ei ole tietoa eikä sitä myöskään lue paperissa. Valtiollisen tuotannon tyylillä brändättyä teetä on tuotettu lukuisissa eri teetehtaissa joten tuottajasta on vaikea saada selvyyttä. Tee edustaa katoavaa pu'er-teen historiaa ja on sikäli harrastelijaa kiinnostava. Tuo chan pinnassa on pienempää lehtimateriaalia ja sisällä lehtimateriaali sisältää enemmän isoa lehteä ja oksaa. Tämä on tehty teen ulkonäön "parantamiseksi". Lehti on kiiltävän näköistä ja tarjoilee mukavasti mausteisiä sävyjä sekä jälkimakuun jatkuvaa raikasta makua.

Maku

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Katso tämän teen esittelyvideo Teepolun Youtube-kanavalla:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:CNNP 2002 Yunnan Tuo Cha - Jia Ji
Arviosi