CNNP 1998 Y562 Shu Pu'er

Tätä shu pu'er -tee tunnetaan harrastelijoiden keskuudessa nimellä "musta laatikko". Tämä variaatio on vuodelta 1998. Saatavilla kokonaisina 100g-laatikkoina. Noin 20 vuotta ikää antaa teelle tasaisen ja syvän maun.

Varastossa
SKU
t215
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
CNNP 1998 Y562 - 100g
29,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on tuotettu vuonna 1998. Sen on tuottanut Kunmingin teetehdas Kiinan valtiollisen teentuotantoyrityksen(CNNP) alaisuudessa. Teellä on tuotekoodi Y562 ja se on pakattu 100 gramman mustaan pahvilaatikkoon, joka on vielä pinnoitettu muovikalvolla. Tuote tunnetaan pu'er-teeharrastajien keskuudessa tuttavallisella nimellä "musta laatikko". Samaan sarjaan kuuluu myös "keltainen laatikko", jolla on tuotekoodi Y671. Keltaisen laatikon tee on hieman mustaa laatikkoa matalampilaatuinen. Keltaista laatikkoa ei ole Teepolun valikoimassa. Näitä tuotteita on tuotettu suuria määriä 90-luvulla ja tähän päivään asti. Tuotteita tuottavat Kunmingin teetehdas ja Kungmingin kaupungin läheisyydessä sijaitseva Yiliang-teetehdas. Laatikon englanninkieliset tekstit kertovat myös siitä, että tuote on Kiinan markkinan lisäksi suunnattu vientiin.

Maku

Haudutetun teen tuoksu on tasainen. Siinä on lahon puun ja sammaleen tuoksua. Lisäksi siitä erottuu märkien kallioiden kivistä mineraalista sävyä. Maku on tasainen ja pehmeä. Siinä on vain vähän shu pu'erille tyypillistä mehevää sävyä. Ikä on muuttanut maun perusluonnetta ja tämä on kaikinpuolin hyvin tasainen ja vakaa tee. Sen luonne on tyylikkään puinen ja mineraalinen. Jälkimaku on mukavan makea ja juuresmainen.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:CNNP 1998 Y562 Shu Pu'er
Arviosi