CNNP 1990s Chen Xiang Lao Cha Zhuan

1990-luvun Jingmain lehtimateriaalista tuotettu 250g shu pu'er -tiili Kiinan valtiolliselta teentuotantoyritykseltä CNNP:ltä. Jingmain teessä on kukkaishedelmäisiä sävyjä, jotka maistuvat yhä hieman yli 20 vuotta ikääntyneen shu pu'erin öljyisten kaarnaisten sävyjen alta. Mukavasti ikääntynyttä makua sopuhintaan!

Ei varastossa
SKU
t439
Grouped product items
Tuotenimi
CNNP 1990s Chen Xiang Lao Cha Zhuan - 35g
7,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämän shu pu'er on tuotettu Kiinan valtiollisen teentuotantoyrityksen(CNNP) alaisuudessa. Käärinpapereissa lukee, että tee on "90-luvun iätettyä teetä." Tarkan vuoden puuttuminen viittaa siihen, että tee on puristettu myöhemmin iätetystä irtolehtisestä shu pu'er mao chasta eli käsitellystä irtoteestä. Papereissa lukee myös, että tee on Jingmain teentuotantoalueen lehtimateriaalia ja vanhoista puista. Tiili on 250g painoltaan. Tästä tuotteesta on olemassa myös Jia Ji -laadun tuote, joka on puristettu arkisemmasta lehtimateriaalista. Tämä tiili on parempaa Te Ji -laatua ja lehti on siistimpää ja pienempää.

Maku

Katso tarkemmat kuvakset oheisesta videosta Teepolun Youtube-kanavalta.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 4-6 grammaa, eli noin kaksi ruokalusikallista irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:CNNP 1990s Chen Xiang Lao Cha Zhuan
Arviosi