Chun Ming 2013 Xin Xiang

Tämä 2013 vuoden shu pu'er on nimettu Vauraus-Elefantiksi. Se on melko kevyesti fermentoitu minkä ansiosta lehti on melko ehjää ja maku on shu pu'eriksi melko kevyt. Siitä löytyy kaarnaista ja puista sävyä.

Varastossa
SKU
t211
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Xin Xiang 2013 - 100g tuo cha
10,00 €
Xin Xiang 2013 - 5 x 100g tuo cha
45,00 €

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on puristettu 100g painoisiksi tuochiksi. Lehtimateriaali on poikkeuksellisen suurikokoista ja melko kevyesti fermentoitua minkä ansiosta lehti on melko ehjää ja tee hautuu hieman tavanomaista vaaleammaksi. Tee on puristettu syksyllä ja on todennäköisesti syksyn teesatoa. Teen on tuottanut Chun Ming -niminen teentuottaja. Teen nimi Xin Xiang tarkoittaa Vauraus-elefanttia, minkä takia käärinpaperin kuvassa on elefantti.

Maku

Kuivan teen tuoksu on kaarnainen ja puinen. Haudutetun teen tuoksu on myös sävykkään kaarnainen ja puinen. Tämän teen fermentointi on tehty melko kevyesti ja sen takia siinä ei ole multaista sävyä yhtä paljon kuin monessa muussa shu pu'erissa. Teestä ja pitkäksi aikaa suuhun sävykäs tumman puun ja kaarnan maku joka vaihtelee ja on välillää raikkaan mineraalinen ja välillä mausteinen. Hillitty ja sävykäs shu pu'er joka on vielä varsin rahoittava.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Chun Ming 2013 Xin Xiang
Arviosi