Chiran Benifuki LUOMU (2020) FI-EKO-201

Japanissa ei tuoteta paljoa mustaa teetä. Tämä luomutuotettu laatu on tuotettu Benifuki-nimisestä lajikkeesta. Tee koostu rikkonaisesta lehdestä, joka tuo makuun terävyyttä. Lehden laatu on korkea, jonka takia mausta löytyy kompleksinen paketti puolukkaisuutta, kaarnaa, viinimäisyyttä, hentoa umamia ja havuisuutta.

Varastossa
SKU
t426
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Chiran Benifuki Luomu (2020) - 50g
10,00 €
Chiran Benifuki Luomu (2020) - 100g
18,00 €
Chiran Benifuki Luomu (2020) - 250g
43,00 €

Yleistä

Suurin osa Japanissa tuotetusta lehtiteestä on senchaa eli vihreää teetä. Japanissa kuitenkin tuotetaan pieniä määriä mm. mustaa teetä ja oolong-teetä. Japanilaiset mustat teet tuotetaan usein erityisistä teepensaslajikkeista kuten Benifukista. Nämä mustat teet ovat senchan tavoin usein melko rikkolehtisiä ja niinpä niiden maussa on hieman terävyyttä Etelä-Aasian mustien teelaatujen tapaan.

Tämä tee

Tämä luomu musta tee on tuotettu Chiranin alueella Etelä-Japanissa. Lehtikoko on korkealaatuisten sencha-teelaatujen tapaan melko rikkonaista. Tee on tuotettu Benifuki-nimisestä lajikkeesta, joka on kehitetty erityisesti mustan teen tuotantoon Japanissa. Rikkonainen lehti tarjoilee terävää ja voimakasta makua. Maussa tuntuu teenlehden korkea laatu, sillä makua on paljon ja terävyydestä huolimatta myös makeutta ja umamia.

Maku

Kuivan teen tuoksussa kaarnaa, havuisuutta ja puolukkaa muistuttavaa marjaisuutta. Maljassa tuoksu on hennon umaminen ja yhä puolukkaisen havuinen. Maussa viinimäisiä piirteitä, kevyttä umamia ja tiivistä puun sävyä. Maku on tiivis ja kompleksinen.

Hauduttaminen

Käytä kiehahtanutta vettä. Lehtiä tarvitaan reipas ruokalusikallinen. Haudutuksen pituus on 2-5 minuuttia ja sitä on hyvä säätää sen mukaan kuinka voimakasta teestä haluaa. Viiden minuutin haudutus tuo mukanaan enemmän tanniinista sävyä kun taas 2-3 minuuttia haudutettu tee pysyy kevyempänä.

Katso alla esittelyvideomme tälle teelaadulle kun se esiteltiin Teepolku KLUBIssa:

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Chiran Benifuki LUOMU (2020) FI-EKO-201
Arviosi