Chenpi Pu'er Tuo Cha 6g

Tässä on shu pu'eria näppärässä 6g mini tuo cha -muodossa. Tämä on maustettu tangeriinilla joka tuo maanläheiseen teehen mehukasta sitrusta! Yksi mini tuocha riittää noin 1-2 litraan teetä. Tee ei kitkeröidy helpolla ja maku paranee voimistuessaan!

0,70 €
Saatavuus: Varastossa
SKU
t392
  • Osta 10 hintaan 0,65 € /kpl ja säästä 7%
  • Osta 20 hintaan 0,60 € /kpl ja säästä 14%

Yleistä

Shu pu'er on pu'er-teen toinen päätyyppi luontaisesti iätetyn sheng pu'erin rinnalla. Shu pu'erin tuotantoprosessi keksittiin 1970-luvulla kun haluttiin luoda teelaatu, joka imitoisi luontaisesti ikääntyneen sheng pu'erin makua lyhyemmässä ajassa. Ennen lehtien painamista kakuiksi, ne levitellään tehtaan lattialle suuriin kekoihin, joita kastellaan ja peitellään kankailla. Tämä kekoamisvaihe kiihdyttää lehdissä tapahtuvia biokemiallisia ja mikrobiologisia muutoksia ja lehdet käytännössä kompostoituvat. Kekoamisvaihe voi kestää useista viikoista kuukausiin. Shu pu'eria on saatavilla moniin eri muotoihin puristettuna sekä myös irtolehtisenä.

Tämä tee

Tämä shu pu'er on maustettu tangeriinilla. Se tuo maanläheiseen teehen mukavasti raikasta ja eloisaa sitrusta. Tee on puristettu 6g tuochiksi. Yhden paino on noin 6 grammaa ja riittää noin 1-2 litraan teetä riippuen kuinka voimakasta teestä haluaa. Ts. voit heittää yhden tuo chan teekannuun ja antaa sen hautua. Tee on shu pu'erien maailmassa hieman raikkaammalla puolella. Se hautuu tumman rubiininpunaiseksi.

Maku

Kuivassa teessä on selkeä sitruksen tuoksu. Haudutettuna tuoksussa on tuttua maanläheisyyttä maustettu kirkkaalla sitruksen sävyllä. Teen maku on kaarnainen ja kuiva. Tangeriinin mehukkuus tuntuu mukavasti maanläheisten pinnalla.

Hauduttaminen

Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Chenpi Pu'er Tuo Cha 6g
Arviosi