Changtai 2010 Changtai Hao (Shi Nian Danchen Jinian Ban)

Kulttituottaja Changtain vuoden 2010 sheng pu'er tuottajan Changtai Hao -sarjaan. Tämä 2010 vuoden sheng pu'er on sarjan 10-vuotisjuhlakakku. Lehtimateriaalin laatu on Changtain taattua laatua! Kuivassa teessä on makea puisen antiikkinen tuoksu. Siinä on myös viileää hieman tervainen tuoksu. Maljassa tuoksu on makean puinen, synkän metsäinen ja antiikkinen tuoksu. Maussa on mukavasti makeutta yhdistyneenä pehmeään puisiin sävyihin. Jälkimaku on rempseän heinäinen ja pitkä.

Varastossa
SKU
t687
Grouped product items
Tuotenimi Määrä
Changtai 2010 Changtai Hao - 50g
9,50 €
Changtai 2010 Changtai Hao - 400g
74,00 €

Yleistä

Changtai on 1999 perustettu pu'er-teetehdas, jonka erikoisuutena on Yiwun alueen teet. Tuottajan teelaatuja pidetään moderneina klassikkoina. Tuottajalla on lukuisia eri teesarjoja, mutta yleisemmin tuottaja tunnetaan sheng pu'eristaan.

Tämä tee

Tämä tee kuuluu Changtai sarjaan Changtai Hao, joka lanseerattiin vuonna 2000. Tämä 2010 vuoden sheng pu'er on sarjan 10-vuotisjuhlakakku. Erikoista kakuissa on se, että niiden papereiden värit vaihtelevat vaikka lehtiamteriaali onkin aina samaa. Meillä on tällä hetkellä sekä keltaisilla että punaisilla papereilla varustettuja kakkuja. Tee on iätetty Guangzhoussa ja sen ansiosta se on ikääntynyt jo melko hyvin. Lehtimateriaalin laatu on Changtain taattua laatua!

Maku

Kuivassa teessä on makea puisen antiikkinen tuoksu. Siinä on myös viileää hieman tervainen tuoksu. Maljassa tuoksu on makean puinen, synkän metsäinen ja antiikkinen tuoksu. Maussa on mukavasti makeutta yhdistyneenä pehmeään puisiin sävyihin. Jälkimaku on rempseän heinäinen ja pitkä.

Hauduttaminen

Puristetusta teestä on jollain terävällä työkalulla irrotettava lehtiä hauduttamista varten. Voit käyttää esim. ruokailuveistä. Piikkimäinen muoto toimii parhaiten, sillä se rikkoo lehtiä vähemmän. Pu'er-teen hauduttamiseen käytetään kiehautettua vettä. Lehtiä tarvitaan noin 3-5 grammaa, eli reipas ruokalusikallinen irtonaista teetä. Tee voidaan hauduttaa ns. gongfu-tekniikalla käyttäen alle 300ml teekannua ja hauduttaen lehtiä useita kertoja. Tällöin haudutusten pituus tulisi olla noin 30-60 sekuntia. Lehtien määrää voidaan myös lisätä, jolloin haudutusaika voidaan pudottaa 10-20 sekuntiin. Jos käytössä on suurempi teekannu tai halutaan tehdä vain yksi haudutus, haudutusajan tulisi olla 3-5 minuuttia. Säädä lehtimäärää haluttavan voimakkuuden aikaansaamiseksi.

Write Your Own Review
Olet arvostelemassa:Changtai 2010 Changtai Hao (Shi Nian Danchen Jinian Ban)
Arviosi